Er du også allerede begyndt at glæde dig til weekenden? Det er vi, for både lørdag og søndag har vi en masse underholdende og lærerige arrangementer på BUSTER, og her guider vi dig til weekendens festivaloplevelser. 

Videnskab og vilde hvide løver

Kan man have løver som kæledyr? Det spørgsmål stiller YouTuber og videnskabsformidler Maria Jarjis til visningen af ‘Mia og den hvide løve’ på søndag. Filmen skildrer venskabet mellem pigen Mia og den sjældne hvide løve, Charlie. Filmen sætter fokus på Sydafrikas trofæjagt industri, som hvert år betyder, at omkring 8.000 løver opdrættes i fangenskab i Sydafrika. I den forbindelse vil Maria sammen med publikum dykke ned i de vilde kattes natur og undersøge hvorfor, man skal passe på med at have løver i fangeskab.

Søndag d. 27. september kl. 09.30
Grand Teatret 
Køb billet her

Fra gadedansk til mainstream: Mød satirekollektivet Gigis

Satiregruppen ‘Gigis’ slog igennem på YouTube med deres animerede videoer og har siden fået deres eget radioprogram på P3. Nu har gruppen taget springet til det store lærred med filmen ‘Blokhavn’. De seks hovedkarakterer Hassan, Ali, Abdi, Ahmed, Darito og Musti får en kæmpe udfordring, da deres skole er i fare for at lukke, da den, ifølge Uddannelsesminister Martin Poulsen, er den dårligeste skole i hele landet. De seks venner tager kampen op for at redde skolen, og det går ikke kedeligt for sig!

Til denne visning vil to af skaberne bag filmen lægge vejen forbi og tage imod spørgsmål fra publikum til live Q&A på scenen. 

Lørdag d. 26. september kl. 10
CinemaxX
Køb billet her

Comedy for børn

På lørdag d. 26. september viser vi flere afsnit af den spritnye comedyserie ‘Bertil og Bæltetasken’. Drengen Bertil arver en højst usædvanlig bæltetaske fra sin morfar – den kan nemlig tale. Komikeren Christian Fuhlendorff lægger stemme til bæltetasken, og der er garanti for et godt grin, når makkerparret kommer galt afsted.

Til denne visning får vi besøg af manden, der giver liv til bæltetasken, Martin Sælan og Sofus Mikkelsen, der spiller Bertil.  

Lørdag d. 26. september kl. 13.30
Cinemateket
Køb billet her

Kom og prøve interaktive spil i Cinemateket

I weekenden er der rig mulighed for at slippe fantasien løs og prøve interaktive spil, når vi præsenterer de to spil Ahoy til Dans og Earth Speakr i Cinematekets Asta Bar. 

Med Ahoy til Dans kan du danse og synge med de tre venner Teo, Ulla og Berte, og den interaktive app Earth Speakr vækker ting til live og inviterer børn i alderen 7-17 år til at tale på vegne af jorden.

26. og 27. september kl. 11-14
Cinemateket
Læs mere her