Unge i biffen!

Ungdomsfilm er allerbedst, når de unge selv har en finger med i spillet. På BUSTER kan I unge komme i biffen og spejle jer i ungdomsfilm, der er skabt i samarbejde med de unge, som filmene handler om. Oplev rå og rørende portrætter af førstegangsforelskelser og stærke nye venskabsbånd, men også af store udfordringer som angst, usikkerhed og nye følelser.

Efterskolen
Kom til visning af den hjertevarme dokumentarserie ‘Efterskolen’. Vi viser de to første afsnit af serien om 120 håbefulde teenagere, der starter på Klejtrup Musikefterskole. Det er en ny begyndelse – langt væk fra forældre, gamle miljøer og faste mønstre. Luften sitrer af spænding og nervøsitet, og serien stiller skarpt på, hvordan de unge navigerer i kærlighed, fortvivlelse, førstegangsoplevelser og nye venskaber. Serien giver et indblik i teenagelivet i Danmark anno 2019/2020, hvilket også indebærer en teenagetilværelse under pandemiens start, hvor eleverne pludselig sendes hjem.

Mød Tone Ottilie og hendes ærlige ungdomsfilm
Mød det unge filmtalent Tone Ottilie, når hun kommer på BUSTER og præsenterer sine tre ungdomsfilm. Hun arbejder efter parolen ‘write what you know’, og på denne aften skal vi høre om, hvordan de tre mesterværker er kommet til verden midt i Tones egne tumultagtige ungdomsår. Debutfilmen ‘Lulus første gang’, som blev Robert-nomineret tilbage i 2016, tager udgangspunkt i hendes oplevelser med mobning på efterskolen. Med ‘Babylebbe’ nåede Tone til den prestigefyldte tyske filmfestival Berlinalen – filmen handler om at være ung, queer og usikker. I år præsenterer hun sin afgangsfilm ‘Katastrofer’, der tager udgangspunkt i Tones egne oplevelser med OCD. Det er en rørende fortælling om teenagepigen Liv, der må holde sig på sidelinjen under gymnasieintrougens vandkamp og festligheder i parken, da aktiviteterne simpelthen er for risikable. Men da Liv møder den seje og søde Anna, bliver risikoen måske værd at løbe. Glæd jer til at dykke ned i Tones ærlige ungdomsfilm!

Rocks
Hvorfor opstår der en særlig magi og spejling, når unge skriver til unge? Det kommer to forfattertalenter fra Gyldendal forbi og snakker om, inden vi viser den hjertevarme film ‘Rocks’. Filmen foregår i nutidens London og viser en barndom i fattigdom, men især vigtigheden af stærke venskaber. Rocks er en teenager, der altid har gang i den med sine veninder, indtil hun en dag kommer hjem fra skole og opdager, at hendes mor har forladt hjemmet. Nu står Rocks alene med ansvaret for sig selv og sin lillebror. Hendes verden vendes på hovedet, men Rocks gør, hvad hun kan. Filmen er utrolig velspillet og tegner et nært og kærligt portræt af Rocks i relation til sin lillebror og sine veninder. Filmens unge skuespillere har selv været med til at udvikle manuskriptet – og det virker!

Skula Scam
18-årige Tóki Jansson fra Færøerne står bag serien ‘Skúla Scam’. Serien følger de tre venner Pætur, Solskin og Bob, der møder hinanden, da de starter i en ny skole. Skolen viser sig at være en meget mærkelig skole, hvor timerne er korte og frikvartererne lange, og lærerne er lige så elendige som maden. Tóki har arbejdet på serien siden han var 15 år, og sideløbende lært sig selv at animere, optage lyd og instruere, så han kunne fuldende sin serie. Den unge færing er et kæmpetalent, og på BUSTER er vi meget stolte af at have ham på besøg til denne verdenspremiere på ‘Skúla Scam’.

 

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.