Store filmoplevelser i vente på årets BUSTER Filmfestival

Stort anime-program, fødselsdagsfejring af Alfons Åberg, hjemmebyggede rumskibe og skattejagt, spritnye film og tv-serier fra bl.a. Wulffmorgenthaler, Gigis og Phie Ambo. BUSTERs store festivalprogram er vokset og byder i år på over 170 børne- og ungdomsfilm fra hele verden og en lang række spændende events for hele familien.

BUSTER Filmfestival har fået vokseværk. Festivalprogrammet i år byder på hele 14 dage (26 september – 9. oktober) fyldt med rørende, sjove, smukke og øjenåbnende filmoplevelser. På programmet er over 170 film og tv-serier fra hele verden og særlige events for tumlinger, børn, tweens, teens, unge og voksne.

Her finder du det samlede program.

Stort anime program

Som noget nyt i år har BUSTER et særligt program med anime-film for dedikerede fans og andre eventyrlystne biografgængere. Her er både nye film og klassikere, der kan vække store følelser og sætte fantasien fri. Med Takayuki Hiraos nye animationsfilm ‘Pompo: The Cinéphile’ får publikum en ny hæsblæsende kærlighedserklæring til filmmediet! Filmen foregår i ‘Nyallywood’, som ligner Hollywood til forveksling – der er bare flere katte, og så er omgivelserne mere cute.

Wulffmorgenthaler og Gigis ruller den røde løber ud

BUSTER inviterer i år til urpremiere på filmkollektivet Gigis nye geniale serie ‘100 problemer’, hvori skaberne bag kæmpesuccesen ‘Blokhavn’ byder på et festlig gensyn med Abdi, Torben, Ali, Musti og alle de andre elskede karakterer, som aldrig har været sødere, vildere eller mere irriterende end nu. Hvis man er til animation, skal man selvfølgelig også opleve Michael Wulff og Anders Morgenthalers ‘Mugge og hans mærkelige hjerne’, der er udvalgt som åbningsfilm på årets festival. Og så byder BUSTER ikke mindst på den premiereaktuelle danske film ‘Smuk’ – en kærlighedshistorie, der også kaster lys over den “putte”-kultur, der eksisterer på gymnasierne. De mindre børn kan også glæde sig til at møde Sigurd Barrett, der kommer forbi til premieren på hans nye, festlige musikfilm ‘Verdens bedste instrument’.

Drømmen om en grønnere fremtid

BUSTER viser i år en række stærke film, der sætter spot på biodiversitet, rewilding og natur- og dyreliv. Her er film, der giver helt nye perspektiver på den grønne dagsorden. Phies Ambos nye film ‘Organiseret vildskab’ (snigvisning på BUSTER) bliver et af højdepunkterne, mens den nye hollandske animationsfilm ‘ØF’ kommer til at byde på vegetarisk action, slagtergys og grise-prutter for hele familien! Læs mere her

8 film dyster om BUSTER prisen

Årets BUSTER program byder selvfølgelig også på en række ekstraordinært gode børne- og ungdomsfilm, som kun finder vej til Danmark under selve festivalen. Otte film er i år nomineret til BUSTER-prisen – bl.a. ‘Maika – pigen fra en anden galakse’ – den første vietnamesiske scifi til børn nogensinde! Og efter visningen får publikum mulighed for at bygge deres helt eget rumskib i en sjov workshop med masser af glitter. Vinderen af prisen kåres af BUSTERs børnejury. Se de nominerede film her.

Eksklusiv Ramasjang forpremiere, Alfons Åberg og Bennys Badekar

I Cinemateket er der på årets BUSTER masser film og oplevelser for de helt små og deres forældre. Her kan publikum også gå på opdagelse i BUSTERs hjemmebyggede legeuniverser og workshops og prøve nye børnespil. Der bliver også budt på en eksklusiv forpremiere på DR Ramasjangs helt nye banebrydende animationsserie ‘Karlas fantalastiske klasse’ til de 6-8-årige børn – og ikke mindst en helt særlig sing-along visning af Bennys Badekar, der giver publikum mulighed for at skråle med på ‘Blækspruttesangen’ og ‘Bim Bam Busse’. På årets BUSTER bliver der også mulighed for at få et gensyn med gode, gamle Alfons Åberg, når vi ønsker ham tillykke med 50-års fødselsdagen med en festlig fødselsdagsparade med dygtige musikere og leg.

Særlige events på årets festival

BUSTER er mere end blot film. På årets festival byder vi på en lang række særlige events, hvor vi bl.a. får besøg af anime-entusiaster, unge skuespillere og nye talenter fra Copenhagen Acting School, der live-dubber det Oscar-vindende mesterværk ‘Chihiro og heksene’. Der er fodboldfest med BUSTERs helt nye store, interaktive filmevent ‘Mysteriet om F.C.Stjerneskud’, skattejagt efter 10 ekstraordinære danske kvinder og en helt masse andre sjove og skæve live-oplevelser for børn, unge, forældre og bedsteforældre.

Årets festival løber fra d. 26. september til d. 9 oktober.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.