Ventetiden er slut! I weekenden skød vi BUSTER i gang med blå løber og gallapremiere på ‘Mia og den hvide løve’ lørdag i Grand, og søndag stod den på verdenspremiere på BUSTERS egenproducerede dokumentar ‘Dengang Danmark lukkede ned’ i Nationalmuseets smukke rammer. 

Her kan du se billeder fra weekendens festligheder og forberede dig på alt det, du kan opleve de kommende 14 dage på BUSTER.

BUSTER giver ordet til børnene

I går havde vi verdenspremiere på BUSTERS egenproducerede dokumentarfilm ‘Dengang Danmark lukkede ned’, som skildrer danske børns hverdag under corona-lockdown i foråret 2020. Mens Danmark var lukket ned, filmede 400 børn i alderen 5-14 år deres nye hverdag og skabte på denne måde et stykke Danmarkshistorie i filmisk form. Fordi denne fortælling tilhører alle børn i Danmark, har BUSTER besluttet at gøre både film og tilhørende undervisningsmateriale tilgængeligt for alle danske skolebørn under festivalen, som begynder d. 21.9 2020.

Se traileren til filmen her

Film for de morgenfriske

Udover weekendenvisningerne har du også mulighed for at købe billetter til alle skolevisninger i hverdagene for kun 17 kr. Dette tilbud er til dig, som har mulighed for at gå i biografen på formiddage i hverdagene.

Hunden Ib
Onsdag d. 23. september blænder vi op for en række film med den altid optimistiske og nysgerrig hund, Ib. Ib har en forkærlighed for pølser, og derfor har vi samlet en vifte af film med pølser og ovenikøbet er Cinemateket forvandlet til en slagterbutik. 

Jawline
Tirsdag d. 22. og tordag d. 24. september viser vi dokumentaren ‘Jawline’, der skildrer teenageren Austyn Testers rejse mod at blive en stjerne på sociale medier. Vi kommer tæt på en verden, hvor jagten på følgere, likes og det perfekte selfie er i centrum.

En los i byen + Da tigeren kom til te + Bjørnejagten  
Tordag d. 24. september har vi samlet tre skøre, skæve og sjove film for de mindste filmelskere. Her skal vi stifte bekendtskab med en nysgerrig los, som bevæger sig rundt i byens rum, til teselskab med en tiger og på jagt efter bjørne i Englands idylliske landside.

En poetisk fortælling fra skaberen af ‘Snemanden’

Tag med på en tidsrejse tilbage til fortidens England, hvor vi følger ægteparret Ethel og Ernest igennem en årrække med forandringer. 

Filmen skildrer store og små dramaer i Ethel og Ernest liv – herunder livet som mælkemand i Londons gader, den nysgerrige nabo, Hitlers magtovertagelse i Tyskland, Ethels ønske om at blive mor, bombardementerne af London under anden verdenskrig og familiens første bil. 

Lørdag d. 26. september kl. 10
Empire Bio
Køb billet her

Gaming, golf og superheltehunde på Danmarks største biograflærred

Kunne du tænke dig at at prøve at game på Danmarks største biograflærred?

Nu har du muligheden! På lørdag d. 26. september viser vi filmen ‘Superpower Dogs’, og før filmen indleder vi med et spil virtuelt golf, da vi for første gang nogensinde kan præsentere det danskproducerede verdenshit ‘What the Golf’ på det store lærred, og udvalgte publikummer får lov til at komme på scenen og dyste i spillet. 

Lørdag d. 26. september kl. 09.30
CinemaxX
Køb billet her

Se billeder fra weekendens festligheder her