Det nye skoleår er netop skudt i gang, og inden længe kan vi endnu engang byde jer velkommen i filmens magiske verden – serveret i børnehøjde.

Dette års franske og tyske titler rummer både humor og alvor, og passer til både mellemtrin og udskoling. Vores franske titler giver rig mulighed for at arbejde og tale med eleverne om vigtige temaer som eksempelvis identitet & normer og familieforhold. På samme måde har Buster samlet en række medrivende film fra Tyskland til undervisningen, som åbner op for fortællinger om Tysklands historie og det tyske samfund.

Årets fysiske eksemplar af BUSTERs skoleprogram bliver i denne uge omdelt på din skole, og her kan du gå på opdagelse i de mange spændende events og film på dette års festival – ligesom du på BUSTERs hjemmeside kan se, hvilke datoer og tidspunkter, der passer allerbedst for dig og din klasse. BUSTER finder sted fra den 27. september til den 10. oktober, og billetsalget er allerede i fuld gang på buster.dk

På vores hjemmeside kan du læse mere om årets store festivaltemaer, bl.a. klima og digitale medier. Vi har et stort, ambitiøst filmprogram i støbeskeen med over 100 børne- og ungdomsfilm fra hele verden.

Gå på opdagelse i vores franske filmprogram

Ma vie de courgette
Oscarnomineret stop-motion om barndommens venskaber
(Mellemtrin)

Ma vie de Courgette” er en hjertevarm stop-motion film for mellemtrinet. I filmen møder vi drengen Courgette, der efter sin mors død bliver anbragt på et børnehjem. Her skal han navigere i fortvivlelse, afsavn og mobning fra børnehjemmets bølle. Men de nye omgivelser byder også på spirende venskaber og håb, og måske endda en lille smule sommerfugle i maven.

Tirsdag d. 5. oktober kl. 10:00 i Grand Teatret

Højaktuel film om grænser og præstationskultur
(Udskolingen)

15-årige Lyz er fuld af talent og ambitioner, og hun er blevet udvalgt til et træningsprogram for fremtidens skisportsstjerner i de franske alper. En tidligere skisportsstjerne ved navn Fred tager hende under sine vinger, men snart skal Lyz forholde sig til meget mere end blot sportens fysiske udfordringer. “Slalom” er en medrivende film om fysiske og emotionelle grænser, for de ældste elever.

Torsdag d. 30. september kl. 11:00 i Cinemaxx

Bjergtagende drama og visuel magi
(Udskolingen)

På programmet i år har de store elever mulighed for at dykke ned i tiden under 2. verdenskrig når vi viser ’Tysktime’, hvor vi møder vores hovedperson Siggi. Siggis gudfar maler ekspressionistiske malerier, men hans kunst forbydes af nazisterne. Siggis far derimod skal håndhæve forbuddet, hvilket han gør med grænseløs lydighed til det skaber splittelse i familien.

Mandag d. 27. september kl. 10:00 i Cinemaxx + Tirsdag d. 5. oktober kl. 10:00 i Cinemaxx

Festlig komedie med masser af hjerte
(Mellemtrin + udskoling)

Både mellemtrinnet og udskolingen kan glæde sig til ’Mission Ulja Funk’ hvor den 12-årige Ulja, sammen med sin ven Henk, tager på roadtrip fra Tyskland til Hviderusland. Mission er at opleve asteroiden VR-24-17-20, som er sat til at skulle ramme jorden om få dage. Med sig på slæb får de dog Uljas meget troende bedstemor, som ikke er synderligt begejstret for naturvidenskab!

Torsdag d. 30. september kl. 10:30 i Empire + Fredag d. 8. oktober kl. 09:30 i Grand Teatret

Her kan du få overblik over de tyske titler i vores filmprogram. 

På vores hjemmeside kan du gå på opdagelse i vores store skoleprogram og købe billet til dig og din klasse. Når du køber billet til en af BUSTERs visninger, får du automatisk adgang til vores spændende undervisningsmateriale.

Vi glæder os til at se jer i biografen i det nye skoleår!