BUSTERs billetsalg er skudt i gang. I sidste uge blev vores store skoleprogram omdelt på alle skoler i København, så I kan læse mere om vores mange spændende film, events og tilhørende undervisningsforløb. I årets program er der kvalitetsfilm til børn og unge på alle klassetrin.
Det hele finder sted fra 27. september – 10. oktober!

Nye engelsksprogede film til mellemtrin og udskoling
I år har vi samlet en række spændende nye film og undervisningsforløb til alle, der har med amerikansk og britisk sprog at gøre. Der er film til både mellemtrin og udskoling. Filmene giver eleverne gode muligheder for at få større kendskab til det engelske sprog – i forskellige dialekter – men også USA’s og Englands særegne historie og samfund. 

Her får du et udpluk af nogle af de mange, spændende filmtitler…

LGBTQIA+ drama sat i 90ernes Irland 
Dating Amber (Udskoling)

17-årige Eddie og Amber lever med at skjule deres nyopdagede seksualitet. Eddie forelsker sig i drenge og Amber forelsker sig i piger. Det er ikke særlig let at være åben om sin seksualitet i 90erne i Irland, så de indgår en pagt. De lader omverdenen tro, at de er kærester, så de kan være i fred. Men deres perfekte coverhistorie begynder at falde fra hinanden. Filmen er en fiktionshistorie baseret på instruktør David Freynes egen ungdom.

Tirsdag d. 28. september kl. 9:30 i CinemaxX + mandag d. 4. september kl. 11 i CinemaxX.

Historisk medrivende fortælling om splittelse mellem indfødte og hvide  
Beans (Udskoling)

Filmen ‘Beans’ er fortællingen om den 12-årige Mohawk Tekahentahhkhwa, også kaldet Beans. Filmen handler om at være teenager midt i en politisk voldelig konflikt samtidig med at finde sig selv. Den foregår i Canada i år 1990, hvor hvide og The Mohawk Nation of Kanesatake stødte sammen over rettighederne til et stort stykke land. Filmen bærer et brændende håb for dialog og diplomati og er en rørende fortælling om Beans, hendes venner og ikke mindst familie.


Mandag d. 4. oktober kl. 10 i CinemaxX.

Barskt men hjertevarmt teenage drama med masser af power  
Rocks (Udskoling)

Rocks er en teenager med fut i, der har masser af veninder. En dag, da hun kommer hjem fra skole, har hendes mor forladt hjemmet. Rocks står nu alene med ansvaret for sin lillebror, og hendes verden vendes på hovedet. Bliv opslugt af en hjertevarm og velspillet film, der er udviklet sammen med filmens unge skuespillere i London. Det virker utrolig godt!

Filmen vises fire gange og kan opleves i CinemaxX.

En vaskeægte feel-good fortælling om venskab og familie
H is for Happiness (Mellemtrin)

Australske 12-årige Candice Phee er et grænseløst optimistisk menneske på trods af hendes forældres kommende skilsmisse. Filmens instruktør John Sheedy har ikke været bange for at sammensætte et drama med følelsesmæssige sandheder, strålende farver og sjov scenografi. Det her er en film, som man bliver glad af at se! 

Filmen vises fem gange under BUSTER og kan opleves i Grand Teatret. 

Find også film og undervisningstilbud til andre sprogfag

BUSTER har film og undervisningsforløb til alle sprogfag (franskengelsk og tysk). Du kan læse mere om BUSTERs store skoleprogram og købe billetter her.  

Vi glæder os til at se jer i biografen!