Nu går startskuddet til Skandinaviens største børnefilmfestival!

Børneheavy i biografmørket, Oscar-nominerede ulve, gaming i stort format, 3D-superhunde, sultne bjørne og interaktive cowboy-mysterier på det store lærred.  Det er nogle af hovedingredienserne på BUSTER Filmfestival, der i de kommende to uger byder på en masse, store filmoplevelser og sjove events for hele familien.

Der venter et overflødighedshorn af spændende filmoplevelser rundt omkring i de københavnske biografer i de kommende to uger. Over 100 kvalitetsfilm fra hele verden kan opleves på det store lærred under årets BUSTER fra d. 27. september til d. 10. oktober. På hverdage byder festivalen på et særligt filmprogram for skoler og børnehaver, mens BUSTERs weekendprogram er fyldt med oplevelser for hele familien: Børn, teenagere, forældre og bedsteforældre.

Weekendprogrammet kan opleves i de første weekender i oktober: 2.-3. og 9.-10. oktober. Her får publikum mulighed for at game i biografen, møde julemanden (off-season!), opleve live-dubbing, danse med Hunden Ib, møde danmarksmesteren i løbehjul, opleve børnerock til open air-visning og lege i BUSTERs helt eget skøre bjørnehus.

Syv film dyster om BUSTERs børnepris
I BUSTERs weekendprogram vil man bl.a. kunne opleve de syv særligt udvalgte film, der i år dyster om at vinde BUSTERs børnepris. Det gælder bl.a. den Oscar-nominerede iranske eventyrfortælling ‘Sun Children’ og den indiske feel good-film ‘Biswha’, der fortæller historien om den 11-årige dreng Bishwa og hans familie, der drager på spøgelsesjagt godt akkompagneret af dans og sang i bedste Bollywood-stil. Er man til animationsfilm og eventyr, er den Oscar-nominerede irske ‘Wolfwalkers’ et must see, der byder på mageløse tegninger og en fantastisk fortælling.

Mariella Harpelunde Jensen, programchef for BUSTER, siger:
“Efter et skørt og uforudsigeligt corona-år, er vi endelig klar til at skyde årets store børnefilmfestival i gang. På BUSTER viser vi de allerbedste, nye børne- og ungdomsfilm fra hele verden, og samtidig har vi lavet en masse, sjove særarrangementer omkring filmene, hvor hele familien kan være med. Vi glæder os til at give vores publikum nogle fælles oplevelser på det store lærred!”

BUSTERs filmarrangementer finder sted i Grand Teatret i indre by, CinemaxX på Fisketorvet, Empire på Nørrebro, Cinemateket ved Kongens Have og Nordisk Film Biografer Falkoner på Frederiksberg.

Du kan læse mere om BUSTERs mange særarrangementer og temaer på buster.dk. I år byder festivalen bl.a. på film om dyreliv og naturens forunderlige verden, film lavet af unge til unge og et stort udvalg af spændingsfilm. Og så er der masser af leg i biffen for de små børn under BUSTER.

Skoleprogrammet, der vises på hverdage, er tilgængeligt her.
Billetterne kan købes på buster.dk.

 

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.