Kom ud i naturen med BUSTER!

Asfalt, massiv biltrafik og begrænset adgang til grønne områder er en del af hverdagen for hovedstadens børnefamilier. Bliv inspireret til at drage ud i det blå, når BUSTER præsenterer en perlerække af film og oplevelser i biografens rum med naturen i fokus, der snildt kan fortsættes under åben himmel.

På rejse i skoven med Greta og kæmperne + Martin og den magiske skov
Billedbogen ‘Greta og kæmperne’ bliver vækket til live af skuespillerinde Christine Wolff Ørnsbo, der læser historien højt i biografen, mens vi viser Zoe Persicos smukke illustrationer på det store lærred. Bogen handler om en ung pige, der bor i en skov truet af farlige kæmper, og bygger på historien om Greta Thunbergs kamp for at redde planeten. Efter højtlæsningen ser vi filmen ‘Martin og den magiske skov’.

Martin er klichéen på en storbydreng, der er smart i tøjet og tryllebundet af sin smartphone og af skærmlivet. Alligevel sender hans forældre ham på sommerlejr i skoven med en masse outdoor-typer, og Martin er langt fra begejstret – han hader maden, han synes alle aktiviteterne er dumme og han kan ikke lide de andre børn. Men så sker der noget. Skovens mystiske små væsner griber fat i Martin, da han forsøger at stikke af fra lejren, for de har hårdt brug for hans hjælp. En charmerende, inspirerende og aktuel film om storbydrengen, der overgiver sig til naturen.

Søstre – Sommeren vi fik vores superkræfter
Tag med på vildmarkseventyr i denne norske filmperle ‘Søstre – Sommeren vi fik vores superkræfter’. Søstrene Billie og Vega på 5 og 9 år skal på fjeldtur med deres far, men efter en dags rejse i den smukke natur går det galt: faren falder ned i et hul, brækker sit ben og smadrer sin mobiltelefon. Det er nu op til de to piger at hente hjælp alene, og det er starten på et vidunderligt eventyr, hvor Billie og Vega lærer, hvor meget man kan sammen som søstre, når det virkelig gælder.

Sihja den frække fe
Den oprørske minife Sihja og hendes nye ven Alfred forsøger at opklare en række mystiske hændelser i ‘Sihja den frække fe’. I den by, hvor Alfred bor, falder fuglene nemlig døde ned fra himlen, og det har muligvis noget at gøre med giftig kunstgødning. Heldigvis har Sihja både vinger og magiske kræfter, som hun kan bruge i kampen for at redde fuglene.

Wolfwalkers
En fantastisk fortælling, mageløse tegninger og imponerende musik. Den Oscar-nominerede ‘Wolfwalkers’ er et mesterværk i egen ret, dermed afsæt i irske folkeeventyr fortæller historien om pigen Robyn, der en dag vågner i ulveform og bliver jaget ud af byen af sin far. Nu indledes en farefuld færd for Robyn og den vilde ulvepige Mebh fyldt med magi og mytologi i en film om at følge sit hjerte og give slip på trangen til at kontrollere det ukendte. Instruktørerne Ross Stewart og Tomm Moore har overgået sig selv med ‘Wolfwalkers’, der havde dansk biografpremiere på BUSTER 2021.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.