Vi leger i biografen under BUSTER Filmfestival. Leg er nemlig godt for krop og hjerne. Vi danser, klapper, tegner, gamer og løber på løbehjul. Nogle gange kigger vi efter hemmeligheder under biografsædet. Andre gange hvisker vi, kaster med hestesko af skumgummi, laver mad i et bjørnehus eller synger med på de bedste sange. Kom og leg med!

Oplev modige superheltehunde i 3D & gaming i IMAX
Kan dyr have superkræfter? Svaret er ja! De seks redningshunde Halo, Henry, Reef, Ricochet, Tipper og Tony, der spiller hovedrollerne i den actionfyldte 3D-film, ‘Superpower Dogs‘, kan løse opgaver under forhold, som ingen mennesker kan klare. Filmen er en stor visuel oplevelse bragt til live af fotografen Reed Smoot, der er ekspert i 3D-kamerateknik. Glæd jer til en bevægende og fascinerende billedoplevelse ud over det sædvanlige. Før filmen er der mulighed for at game på det kæmpestore biograflærred, når de prisvindende spiludviklere fra What the Golf kommer og leger med i biffen. Tak til IMAX for at hjælpe BUSTER med denne særvising.

Tag til det vilde vesten og leg med levende cowboys i biografsalen
Hvor er Johnny Lasso blevet af? Inden filmvisningen inviteres publikum med på eventyr i biografen med ‘Mysteriet om Johnny Lasso – en interaktiv filmoplevelse skabt af elever fra Film- og medievidenskab’. Ved hjælp af cowboyhatte, kaktusser og hestesko-kast skal biografsalen i fællesskab løse et vaskeægte western-mysterie! Herefter viser vi den spændende animationsfilm om livet som nybygger i 1800-tallets USA: ‘Calamity Jane – Vestens vilde datter’. 12-årige Martha Jane og hendes familie rejser med en konvoj gennem det vilde vesten, hvor Martha må trodse både pumaer, slanger, tyveknægte og falske beskyldninger i jagten på et bedre liv. En ambitiøs film fra det danske animationsstudie Nørlum, som er svær at slippe igen.

De sultne bjørne: kom til festmiddag i biografen med ned og Mishka og leg i deres hus efter filmen
De to bjørne Ned og Mishka samles om deres store passion: mad. Og der er ingen grænser for, hvad deres fælles madeventyr udvikler sig til. BUSTER har bygget Ned og Mishkas hus, som står i Cinematekets foyer. Her kan I selv lege med stegepander og gryder, og lave skovmad efter ‘Eventyret om de sultne bjørne’.

Live-dubbing med skuespillere i biografen
Den uendelige historie’ er alle eventyrfilms moder. En film fuld af store følelser, drager, helte, prinsesser og spændende karakterer – drysset med Michael Endes fantastiske fortællekunst. Historien om Bastians rejse i fantasilandet Fantasia er en stor oplevelse både i bogform og i biografens mørke. BUSTER præsenterer ‘Den uendelige historie’ ved en helt særlig biografvisning for familier med live-dubbing udført af skuespillere fra Skuespillerskolen Ophelia med dubbing-entusiast, skuespiller og instruktør Christian Vincent Jung i front. Oplev, eller genoplev, den fortryllende historie i et nyt live-format, hvor fortællingen kravler endnu dybere under huden, og lad dig rive med af magien!

Mød danmarksmesteren i løbehjul på rampen foran biografen på Nørrebro
15-årige Hjalte Langebek Hansen er et af verdens største talenter i Danmarks hurtigst voksende sportsgren: løbehjul. Hjalte er en vaskeægte løbehjulsatlet. Han elsker at dyrke sin sport og dele sine fedeste tricks på Instagram. Han er dobbelt danmarksmester og har vundet sølv ved europamesterskabet for juniorer. Hjalte har også skrevet bogen ‘Happyhjalte’, og sammen med Gyldendal præsenterer BUSTER løbehjulsstjernen Hjalte og hans ærlige bog om svære valg og balancen mellem skole, familie, venner og den krævende sport. Mød Hjalte på rampen foran Empire-biografen og bliv inspireret til at prøve kræfter med pro-løbehjul inden filmvisningen af den Oscar-nominerede ‘Wolfwalkers’.

Hunden Ib er mukistisk: kom og se de nyeste film og leg med hunden Ib
Den danske animationsserie, ‘Hunden Ib‘, om hunden Ib og hans venner er tilbage på BUSTER med nye sjove afsnit og en interaktiv oplevelse i Cinematekets foyer. Her kan du være ‘mukistisk’ sammen med Ib, og bruge hele din krop til at danse, hoppe, skære ansigter efter en god oplevelse i biografen. ‘Mukistisk’ betyder noget i retning af musikalsk + rytmisk + ballade. Den perfekte første biograftur for de yngste børn!