Kom helt tæt på dyrene og naturens verden på årets BUSTER

På årets festival har vi samlet en masse, spændende film, der gør det muligt at opleve dyrelivet og naturens forunderlige verden på tæt hold.

I år er der meget nuttede dyr på programmet til de mindste – lige til at kramme eller spejle sig i. Til de ældre har vi spot på biodiversitet, rewilding og drømmen om en grønnere fremtid! Få overblik over filmene her.

Du kan købe billetter til vores store publikumsprogram nu.

Nedenfor finder får du et udvalg af vores film om dyreliv og naturens verden.

Tag de mindste børn (5-8 år) med på eventyr med dyrevennerne

Mor Muh er en meget usædvanlig ko, der gerne vil prøve en masse ting, som andre køer normalt ikke gør. Tænk, hvis der fandtes et endnu bedre og mere spændende sted ude i den store verden? ’Mor Muh finder hjem’ er en herlig film for de mindste, som også kan se frem til at opleve filmen blive live-dubbet.

Vi byder også på ’Dyrevennerne’ – tre små, finurlige animationsfilm. Her kan de mindste børn se frem til at møde en lille fugleunge, der tager ud på eventyr, et får, der stikker af hjemmefra og en ugle, der forlader den mørke skov for at flytte ind til storbyen. De tre hyggelige film er en hyldest til barnets nysgerrige bevægelse ud i den store, dejlige og lidt skræmmende verden.

Vegetarisk action for 8-12-årige

Oplev et sandt slagtergys og få lækre plantebaseret smagsprøver til den hollandske animationskomedie ’Øf’, hvor den 9-årige Babs får den sødeste lille gris af sin bedstefar, som ellers har været forsvundet. Babs’ mor vil ikke have grisen og slet ikke bedstefaren i huset, men det er ikke den største udfordring for Babs og den lille gris, for ’Den Store Pølsekonkurrence’ venter lige om hjørnet, og det store spørgsmål er, om Babs kan stole på sin kødelskende bedstefar? Det er en vidunderlig film fyldt med vegetarisk action og søde uldne grisebasser.

Biodiversitet og grønne drømme til de største

Kom med til den allerførste snigvisning af dokumentaren ’Organiseret Vildskab’Urban 13. I Danmark er 2 procent af naturen vild. KUN 2 procent! De færreste af os kan huske, hvordan det faktisk ser ud, når planterne vokser helt frit. Når de ikke er plantet af mennesket, men af vinden og skovens vilde dyr, fugle og insekter. Den danske dokumentarist Phie Ambo er på pletten med sit kamera og følger projektet i 4 år, når man i Hammer Bakker i Nordjylland omlægger plantager til ægte vild natur. Efter visningen kan I blive klogere på forskellen mellem vilde bier og honningbier og lære, hvordan man med et lagen og lidt rødvin kan komme helt tæt på natsommerfugle.

Her er filmen, der også handler om at finde løsninger. Hovedpersonerne i ’Animal – Rewild dig selv’ er Bella fra London og Vipulan fra Paris er 16 år rejser ud for at undersøge, hvordan vi kan gentænke vores liv og finde nye måder at eksistere sammen på med naturen og dyrene. De besøger forskere, kaninavlere, naturparker, aktivister, lobbyister, biavlere, landmænd og en berømt chimpanse-forsker Jane Goodall for at undersøge, hvordan vi kan skabe en grønne fremtid. I forbindelse med visningen af ‘Animal – Rewild dig selv’ på Urban 13 inviterer Bybi jer til at deltage i en honningcermoni efter visningen; smag på honningen, få et blomsterløg i hånden og plant det et sted, du holder af, så du kan give tilbage til bierne. Alle gæster får et lækkert glas honning fra Bybi med hjem.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.