I den kommende weekend er der rig mulighed for at prøve interaktive spil i Cinemateket, når vi præsenterer de to spil Ahoy til Dans og Earth Speakr lørdag og søndag kl. 11-14.

Ahoy til Dans
Eventyret starter med det magiske ord – AHOY! Kom i Cinemateket i weekenddagene under BUSTER Film Festival og dans med figurerne fra det 3D-animerede musikalske danseshow Ahoy til Dans. Alle kan være med, når de tre glade venner Teo, Ulla og Berte byder op til dans. I hvert afsnit danser de en ny dans til en ny sang, der får børn og og voksne op af sofaen og ud på dansegulvet. Showet er opbygget omkring en pædagogisk koreograferet dans som følger et specifikt tema som f.eks vinter, at gå i seng eller at gå på eventyr udenfor. Gennem sang og dans fortælles en kort historie, der opfordrer deltagerne til at bevæge sig og danse sammen med karaktererne i showet. Showet er instrueret og animeret af Sule og Denisa Serubugo, og musikken og teksten er skabt af Albert Lund Kuhlmann.

 Vi danser i Asta Bar under Covid 19 sikrede forhold. Det bliver sjovt. 

Earth Speakr
Earth Speakr er en ny sej APP, et helt nyt interaktivt kunstværk der inviterer børn i alderen 7-17 år til at tale på vegne af jorden, og opfordrer voksne til at lytte på hvad børnene har at sige. APPen er udviklet af den verdensberømte islandske arkitekt Olafur Eliasson og den er sjov at udforske med. Den 26. og 27. september præsenterer BUSTER Earth Speakr i Asta bar i Cinemateket. 


Læs mere om projektet på www.earthspeakr.art, deltag i skabelsen af kunstværket ved at downloade ‘Earth Speakr’-appen til din egen telefon, og kig forbi Cinemateket under BUSTER Film Festival for at få inspiration til hvordan din klimastemme kan blive hørt. 

Foto: Olafur Eliasson, Earth Speakr, 2020, for the Federal Foreign Office on the occasion of the German Presidency of the Council of the European Union 2020. Photo: Lars Borges