Har du fået fat i billetter til dette års BUSTER filmfestival?
Årets skoleprogram er allerede blevet delt ud til alle Københavns skoler, og billetterne kan nu købes online til kun 17 kr. pr. billet på buster.dk.

I år viser vi film for historiefaget til mellemtrinnet og indskolingen med tilhørende undervisningsmateriale og en masse spændende events!
BUSTER filmfestival finder sted fra 27. september – 10. oktober.

Historiske film til mellemtrin og udskoling
I dette års skoleprogram har vi samlet en række film fra forskellige lande, hvis samfundsforhold og historie er fyldt med spændende fortællinger. Blandt andet kan man på årets BUSTER dykke ned i kolonitiden i Rwanda, bliver klogere på nazitidens Tyskland og livet i Norge under 2. Verdenskrig. Vi har også film, der sætter fokus på radikalisering, bl.a. dokumentarfilmen, ‘Angrebet – Omars vej til Krudttønden’. Du kan også opleve en film om, hvordan det er at vokse op i 1990’ernes Irland som homoseksuel teenager. 

Nedenunder får du et udpluk af nogle af vores mange filmtitler… 

Barsk coming of age historie i 80’erne og 90’ernes Zurich  
Needle Park Baby (Udskoling)

Denne film handler om 11-årige Mia og forholdet til hendes mor, som er heroinmisbruger. Det er en film, der handler om en periode af Schweiz’ historie i 1980’erne og 1990’erne, da Zurich var samlingspunkt for hundredvis af heroinmisbrugere, som sidst i 90’erne blev udflyttet til landsbyer over hele landet i narkoafvænningsprogrammer. Vi følger Mia, mens hun finder nye venner, får en af hovedrollerne i skolemusicalen og forsøger lykken med skrabelodder – alt i mens hun kæmper med en hverdag med en mor, der er voldsomt afhængig af heroin. 

Torsdag d. 7. oktober kl. 11 og fredag d. 8. oktober kl 9:30 i CinemaxX.

Medrivende fortælling om splittelse mellem stammer fra kolonitiden 
Our Lady of the Nile (Udskoling)

Filmens titel er navnet på den statue af en afrikansk version af Jomfru Maria, som står nær den katolske kostskole i det maleriske landskab i den tidligere belgiske koloni Rwanda, hvor filmen udspiller sig i år 1973. Her mødes en gruppe piger fra landets elite for at uddanne sig til at styre landet. Det er en film om, hvordan etniske konflikter begynder, og hvordan disse konflikter ofte vokser ud af kolonitiden.

Fredag d. 8. oktober kl. 10 i CinemaxX.

Fire børns flugt fra nazisterne under 2. Verdenskrig
Flugten over grænsen (Mellemtrin)

Vi er i Norge under 2. Verdenskrig. Lige før julen i år 1943 bliver Gerda på 10 år og hendes storebror Otto på 12´s forældre anholdt af nazisterne. Skjult i kælderen finder Gerda og Otto to jødiske børn. Forældrene er væk, så det bliver nu Gerdas og Ottos ansvar at få de to flygtninge Sarah og Daniel trygt over grænsen til Sverige. Gerda og hendes bror er heltene i denne film, der handler om flugten gennem vinterskoven i det besatte Norge og vejen ind i Sverige.

Onsdag d. 6. oktober kl. 10 og fredag d. 8. oktober kl. 10 i Empire Bio.

Magisk film om at finde sin identitet efter kolonitiden 
Bulado (Mellemtrin)

Denne film om 11-årige Kenza er som at rejse til et fjernt magisk sted. Et sted med drivende skyer, pangfarvede motorcykler og turkise leguaner på stranden. Kenza prøver at finde sin plads i verden, midt imellem sin bedstefar Weljos magi og sin fars modernitet.
Filmen foregår på Curacao, en Carabisk ø ud for Venezuelas kyst. Det er en ø, som de sidste 500 år har været en Hollandsk koloni og de sidste 11 år en selvstændig stat under det Hollandske kongedømme. Filmen giver hermed også et indblik i konflikterne i en tidligere slavekoloni.

Onsdag d. 29. september kl. 10 og onsdag d. 6. oktober kl. 10 i Empire Bio.

Find også film og undervisningstilbud til andre skolefag  

Du kan læse mere om BUSTERs store skoleprogram og købe billetter her.  

Vi glæder os til at se jer i biografen!