Her er de sjove og skæve events på årets BUSTER! 

BUSTER er Skandinaviens største filmfestival for børn og unge. Men BUSTER er mere end film. Når årets festival ruller ud igen fra d. 26. september – 9. oktober byder den udover +170 film og serier på et hav af særlige events for børn, unge og voksne i alle aldre.

De sangglade kan for eksempel glæde sig til ‘Bennys Badekar’-sing-along i Cinemateket, hvor alle i alderen 3-100 kan deltage, når der skal synges med på klassikere som ‘Bim Bam Busse’. I Cinemateket kan de små børn også gå på opdagelse i vores mange fantasifulde legestationer. Derudover vil der være mulighed for at møde Sigurd Barrett, komme til fødselsdagsparade med Alfons Åberg, blive en del af en helt ny interaktiv filmoplevelse med F.C. Stjerneskud og meget, meget mere.

Her er et udpluk af særlige events, der finder sted under BUSTER.

Alfons Åbergs fødselsdagsparade

Den kære Alfons Åberg fylder 50 i år! Det fejrer BUSTER med en festlig fødselsdagsparade på Frederiksberg Hovedbibliotek, hvor dygtige musikere og de seje rytmikpædagoger fra Rytmikbandittterne kommer og får gang i festen. Vi viser samtidig den klassiske film ‘Hokus Pokus, Alfons’ og inviterer til leg i Alfons Åbergs stue. Rytmikbanditterne kommer også forbi Cinemateket, både lørdag d. 1/10 kl. 11.20 inden Alfons Åberg-visningen og lørdag d. 8/10, også 11.20, efter visningen af Mor Muh.

Eksklusiv Ramasjang forpremiere

Hvem ville ikke gerne se en spritny, banebrydende animationsserie om en charmerende 8-årig…kylling? BUSTER inviterer til forpremiere på DR Ramasjangs flotte 3D-animation ‘Karlas fantalastiske rejse’ om kyllingen Karla, der ofte må sande, at tingene ikke altid går, som hun har planlagt… Efter visningen kan I møde holdet bag serien.

Stort interaktivt filmevent

I år er BUSTER klar med en helt ny, stor interaktiv biografoplevelse med ‘Mysteriet om F.C. Stjerneskud’. Ved hjælp af rekvisitter, spændende filmsekvenser og BUSTERs engagerende værter, skal publikum løse en masse udfordringer og hjælpe karakteren Rosa med at redde sin naturskønne fodboldbane fra mystiske entreprenørers skumle planer. Velkommen til et sjovt univers af naturaktivisme og fodboldfeber!

Live-dubbing af ‘Chihiro og heksene’

Oplev det Oscar-vindende mesterværk ‘Chihiro og heksene’ i biografen. Og endda med et unikt twist. Fem unge skuespillere fra Copenhagen Acting School sætter nye stemmer på universet, når de ‘live-dubber’ med dansk tale foran hele biografsalen. Se en filmklassiker på en helt ny måde.

Mød Sigurd Barrett

Sidst, men absolut ikke mindst, har vi premiere på den nye film ‘Verdens Bedste Instrument’, hvor Sigurd Barrett og seje musikere fra Copenhagen Phil forsøger at finde ud af, hvilket instrument, der er verdens bedste. Efter filmen kan publikum stille spørgsmål til Sigurd Barrett og musikerne, der er mødt op i dagens anledning. ‘Verdens Bedste Instrument’ indgår i kortfilmpakken ‘Mageløse instrumenter’.

Ny serie fra skaberne af ‘Blokhavn’

I år har BUSTER æren af at invitere til urpremiere på filmkollektivet Gigis’ nye geniale serie ‘100 problemer’, hvori skaberne bag kæmpesuccesen ‘Blokhavn’ byder på et festlig gensyn med Abdi, Torben, Ali, Musti og alle de andre elskede karakterer, som aldrig har været sødere, vildere eller mere irriterende. Se de første 10 afsnit og mød hele Gigis.

Japansk anime i verdensklasse

Til premieren i Cannes sidste år modtog den overdådige japanske animationsfilm ‘Belle’ et 14-minutter langt stående bifald – eftersigende et af de længste bifald i festivalens historie! Nu giver vi
publikum chancen for at se den smukke og imponerende film, der også er nomineret til årets Buster pris, når vi inviterer til event med anime-entusiast Camillla Steengaard Kristiansen, en
hemmelig gæst og lækre japanske snacks fra WakuWaku.

Læs mere om alle vores vilde, sjove og unikke events her.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.