Billedkunst

Billedkunst

Film er levende billeder og film er kunst. På Buster har vi samlet nogle film til jer, hvor billedkunsten spiller en afgørende rolle. Film til alle aldre. Indskoling, mellemtrin og udskoling. Filmene har hver deres meget stærke visuelt udtryk og rummer mange følelsesmæssige stemninger, som billederne afspejler, forstærker og bevæger. De åbner spændende samtaler om forskellige temaer, f eks venskab, ansvar og forholdet mellem dyr og mennesker. Film hvor i kan blive inspireret til at skabe jeres egne værker, inspireret af filmenes utrolige billeduniverser. Undervisningsforløbene omkring filmene kan bruges til at perspektivere elevernes viden om teknikker, udtryk, fortællegreb og virkemidler fortællegreb ift fagene billedkunst og dansk og historie.

❒ Lyt til havets moder + En los i byen + City no. 13
❒ Pigen i opgangen + Plastikposernes nat
❒ Genius Loci + Pigen i opgangen
❒ Den fantastiske historie om Marona
❒ Den fantastiske historie om Marona (med dansk tale)

Vis filmpakke

Børn laver film

Børn laver film

Kan børn finde ud af at lave film? Og er deres film overhovedet værd at se? Vi har samlet en række film til jer som enten er lavet af børn, eller hvor børn har bidraget med optagelserne til filmene. Film til alle aldre. Indskoling, mellemtrin og udskoling. Kronjuvelen i denne samling er Buster Filmfestivals FØRSTE filmproduktion nogensinde: “Da Danmark lukkede ned”. Det er en dokumentarfilm, som består af en masse små film uploadet af børn fra hele landet under nedlukningen af Danmark i marts, april, maj 2020, da Corona epidemien væltede ind over Europa og lukkede millioner af mennesker inde i deres hjem. Undervisningsforløbet omkring filmene kan bruges til at perspektivere elevernes viden om fortællegreb, fortællevinkler og POV i fagene dansk, medier og IT.

❒ Gratis - Dengang Danmark lukkede ned - KU.BE
❒ Dengang Danmark lukkede ned - Premiere for skolerne
❒ Lyt til havets moder + En los i byen + City no. 13
❒ Børn laver film SPECIAL
❒ Dengang Danmark lukkede ned

Vis filmpakke

Engelsk

Engelsk

Vi har samlet en række gode film til jer, som har med enten amerikansk eller britisk sprog og kultur at gøre. Der er film til både indskoling, mellemtrin og udskoling. De små kan nyde en sød animeret film om bjørne og familiesammenhold imens de lidt ældre kan få et indblik ind i amerikansk og britisk kultur og historie, med enten dokumentar eller animation, seje unge eller livskloge gamle. Filmene er både en rigtig god måde at få større kendskab til det engelske sprog - i forskellige dialekter - men også USA’s og Englands særegne historie og samfund. Og så er det bare gode og inspirerende historier!

❒ En los i byen + Da tigeren kom til te + Bjørnejagten
❒ Bjørnejagten (med dansk tale)
❒ Glimmer og Støv
❒ Ethel og Ernest

Vis filmpakke

Eventyr

Eventyr

Eventyret er en af vores helt grundlæggende fortælleformer, og det binder os sammen fra generation til generation. Men hvordan ser eventyret ud i dag? Og hvordan ser det ud, når det tager et spring ind i filmens verden? Vi har udvalgt en række sprudlende, sære og sanserige eventyr anno 2020. Som genren gør bedst, tematiserer filmene vigtige temaer som ‘godhed’ og ‘ondskab’, ‘venskab’ og ‘anderledeshed’. Samtidig giver udgør de gode og enkle eksempler til at lære om karakterer, handlingsforløb og forskellige modaliteter. De fantasifulde plots og farverige fortællinger lægger op til selv at prøve kræfter med fortællekunsten i klassen - og netop det kan I med vores tilknyttede undervisningsforløb, hvor vi skruer op for kreativt arbejde med eventyrets byggesten.

❒ Den uendelige historie - Live Dub
❒ Jeg er så smuk + Et kirsebær på toppen + En los i byen
❒ En los i byen + Da tigeren kom til te + Bjørnejagten
❒ Bertil og Bæltetasken
❒ Bjørnene fra Sicilien

Vis filmpakke

Familie

Familie

Buster er vild med familier i alle mulige former, farver og størrelser. Vi har samlet en række film, der på den ene eller den anden måde tager udgangspunkt i familielivet. Filmene er beregnet til mellemtrin og udskoling. Dansk eller filippinsk, rig eller fattig, skilt eller stadig sammen. Familier er så forskellige, men også så fundamentale for vores færd i livet. Filmene giver en oplagt mulighed for at analysere film, hvor familien er omdrejningspunktet. Hvilke spændende fortællinger kommer der ud af det? Og hvad er filmenes budskaber om familien faktisk? Måske lærer eleverne noget nyt om, hvordan andre familier kan se ud og leve deres liv, og får tænkt over, hvilke familieformer vi er vante og uavnte med at støde på i film og tv, og hvad det gør ved vores forestillinger om det gode familieliv og de bånd familiemedlemmer har til hinanden.

❒ Maja + Konfirmanden
❒ Fast horse + En mand vender tilbage
❒ Midnight family
❒ Lammet
❒ Death of Nintendo

Vis filmpakkeFransk

Fransk

Buster har samlet en række fantastiske film på fransk, der både rummer fantasi, farver, humor, kærlighed, skønhed og alvor. Filmene er passende til både mellemtrin og udskoling. Filmmediet blev opfundet i Frankrig og de har ikke ligget på den lade side siden. Derfor er vi glade for at kunne præsentere jer for nogle af årets bedste franske titler til børn og unge. Filmene giver mulighed for både at tale om filmenes emner på fransk - om det så er svære områder som radikalisering og hvordan forældre påvirker sine børn, eller den kærlighed man kan have til sine kæledyr - og om film i sig selv. Det er oplagt at arbejde med at sætte ord på filmsmag og filmgenre på fransk, men også undersøge filmmediets historie i Frankrig.

❒ Rebel + Sparkekoret
❒ Den fantastiske historie om Marona
❒ Unge Ahmed

Vis filmpakke

Historie

Historie

På Buster elsker vi historie. I filmens verden kan man nemlig rejse i tiden. Til et drabeligt slag under 2. Verdenskrig, en smuk sommerdag i vikingetiden eller den sidste dag med den sidste europæiske elefant engang for længe siden. Vi har samlet en række spændende film til jer i Historie filmpakken. Film til alle aldre. Indskoling, mellemtrin og udskoling. Filmene har det til fælles, at de indeholder et historisk refleksionsrum der perspektiverer enten til filmenes fortællers opfattelse af historiske begivenheder eller til nutiden. Filmene bruger forskellige filmiske virkemidler til at forstærke fortællingerne; billedkomposition, musik, gys, suspense, chok osv. Alle filmene kan bruges til at perspektivere til elevernes egen livsverden og perspektivere til det store samfunds samspil/konflikt med det enkelte individ og fællesskaber.

❒ Gratis - Dengang Danmark lukkede ned - KU.BE
❒ Blinded by the light
❒ Dengang Danmark lukkede ned - Premiere for skolerne
❒ Pigen i opgangen + Plastikposernes nat
❒ Dengang Danmark lukkede ned

Vis filmpakke

Horror for begyndere

Horror for begyndere

Gyset i biografen er noget af det sjoveste.. Vi har samlet en række uhyggelige film til jer i “Horror for begyndere”. Film til alle aldre. Indskoling, mellemtrin og udskoling: Gyset har nemlig mange former og udtryk, alt efter hvilken alder man har. Fælles for filmene er, at de sætter gang i alle kroppens sanser og på den måde kan i lære mere om gyser og horror genrens særlige kendetegn: chok og suspense. Alle filmene kan bruges til at perspektivere genre greb i film og medieverdenen ift fagene dansk, medier og IT. Også fænomener som eleverne kender fra nettet med f eks. internettrolde, Swatting og killer clowns.

❒ Nattevagten + Savnet
❒ Pigen i opgangen + Plastikposernes nat
❒ Monstermaling + Murrens nat
❒ Genius Loci + Pigen i opgangen

Vis filmpakke

Identitet og Normer

Identitet og Normer

Vi har samlet en perlerække af skønne, alvorlige og vigtige film, der på den ene eller den anden måde handler om de identitetsdannelser vi alle skal igennem og de normer som præger os. Filmene er velegnet til mellemtrin og udskoling. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser - identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. Men vi indgår også altid i sociale fællesskaber, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. I vores foregår dette særligt på de sociale medier. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

❒ Blinded by the light
❒ Maja + Konfirmanden
❒ Madison midt imellem + Sam og atomkraftværket
❒ Min tro
❒ Fast horse + En mand vender tilbage

Vis filmpakke

Medier:Dubbing

Medier:Dubbing

Dubbing er en diciplin indenfor film, hvor stemmer og dialog, udskiftes med stemmer på andre sprog, end det originale. Gurli gris hedder faktisk “Peppa Pig” i England og taler engelsk. I Tyskland hedder hun Peppa Wutz og taler tysk. Vi har samlet en række film til jer, der på hver deres måde illustrerer en række af de tekniske og kunstneriske processer og valg der foretages i arbejdet med at versionere og dubbe en filmisk fortælling fra et sprog til et andet. Filmene åbner spændende samtaler om oversættelse, valg af voice-actors, orkestrering af stemmer, teknisk udførsel, tempo og meget mere. Undervisningsforløbet omkring filmene kan bruges til at perspektivere elevernes viden om teknikker, udtryk, fortællegreb og virkemidler ift fagene dansk, engelsk, medier og IT. Og så får i mulighed for at dubbe jeres første filmscene. Film til alle aldre. Indskoling, mellemtrin og udskoling.

❒ Den uendelige historie - Live Dub
❒ En los i byen + Da tigeren kom til te + Bjørnejagten
❒ Bjørnene fra Sicilien
❒ Historier fra fuglehuset
❒ Den fantastiske historie om Marona

Vis filmpakke

Naturvidenskab

Naturvidenskab

BUSTER hylder naturvidenskaben med film, som på hver sin måde bygger på nysgerrigheden over for verden omkring os. Oplev vores egen fascinerende art, myrer og meteoritter og bliv inspireret af små og store forskeres jagt på ny viden derude. De store elever i mellemtrin og udskoling kan komme på den helt store tidsrejse tilbage til menneskeartens vugge med “Out of the Cradle” og “Nye Mennesker”. De yngre på indskoling og mellemtrin kan opleve levende ler i tørre spanske landskaber og komme med pigen Holly ud på opdagelse. Filmene giver anledning til selv at tage forskerhatten på og det er det, vi lægger op til i vores undervisningsmateriale, hvor I kan arbejde med videnskabelig undersøgelse og kreativ formidling af menneske og natur.

❒ Holly på sommerøen + Vintersø
❒ Nye Mennesker + Out of the Cradle
❒ Out of the Cradle
❒ Vintersø + Muedra

Vis filmpakke

Naturvidenskab Biodiversitet

Naturvidenskab Biodiversitet

BUSTER elsker biodiversitet, og vi har udvalgt de bedste film om emnet til jer. Her finder I en række stærke og meget aktuelle dokumentarfilm, som på vidt forskellige måder viser de os, hvor vigtigt det er at værne om klodens mangfoldighed af planter og dyr. Vi kommer ned under vandoverfladen til den truede vildlaks i Californien og længere nordpå i Canada til den syngende pukkelhval, vi møder drengen Sam, som drømmer om at blive marinebiolog, vi ser den snu bæver i aktion og vi tager på gårdbesøg hos de idealistiske landmænd John og Molly. Vi ser eksemplerne på, hvor galt det kan gå, når mennesket blander sig i naturens skrøbelige økosystemer, men møder også de ildsjæle, der kloden rundt kæmper på naturens side. I vil støde på nogle af de svære dilemmaer, som bæredygtighed indebærer og få mulighed for at udfolde dem i det tilknyttede undervisningsmateriale, som bygger på scenarier og rollespil.

❒ Artifishial
❒ Madison midt imellem + Sam og atomkraftværket
❒ Hvalen og ravnen
❒ Den største lille gård
❒ The Beaver Believers

Vis filmpakke

Naturvidenskab Dyr

Naturvidenskab Dyr

Vi deler planeten med et fantastisk antal andre kæmpestore og bittesmå arter med pels, skæl, klør, klove, tentakler og fjer. Dyrene er overalt omkring os og det vedbliver med at fascinere og undre os! Vi har fundet stærke film frem, så I på alle trin kan bevæge jer ind i dyrenes fascinerende verden. Lær om vigtige emner som tilpasning, domesticering og dyrevelfærd gennem farverige og vilde filmiske eksempler. De yngste elever kan møde den søde los, som kommer på tur ind til byen og heldigvis finder hjem til den store skov igen. Mellemtrin og udskoling kan komme helt tæt på dyrenes konge gennem et sjældent venskab mellem en pige og en løve og de ældste i udskolingen kan få skærpet deres viden om dyrevelfærd på et kopensionat i Nordtyskland.

❒ Lyt til havets moder + En los i byen + City no. 13
❒ Jeg er så smuk + Et kirsebær på toppen + En los i byen
❒ En los i byen + Da tigeren kom til te + Bjørnejagten
❒ Butenland
❒ Mia og den hvide løve

Vis filmpakke

Nordiske sprog

Nordiske sprog

Buster tager hele norden rundt med film fra både Danmark, Norge, Sverige og Finland. Der er film til både indskoling, mellemtrin og udskoling. Om det er om den smukke finske natur, boligblokke i Norge eller lukkede kristne miljøer i Sverige - her kan du finde det hele. Filmene er oplagte til at dykke ned i de spændende sprog, der ligger så tæt på og dog så langt væk fra dansk - men også at få indblik ind i vores nabolandes samfund og de liv der leves her. Brug filmene til at høre sprogenes forskellige melodi og til at teste jeres viden på nordens sammenviklede historie - og for at se alle de gode film, der produceres her i norden.

❒ Lyt til havets moder + En los i byen + City no. 13
❒ Maja + Konfirmanden
❒ Holly på sommerøen + Vintersø
❒ Rebel + Sparkekoret
❒ Syvende klasse

Vis filmpakke

Tysk

Tysk

Buster har samlet en række skønne film fra Tyskland med gode historier om det tyske samfund eller fra den store tyske historie. Der er film til både mellemtrin og udskolingen. Tag tyskklassen med ind og oplev nogle af de stærkeste og nyeste tyske film til børn og unge. Filmene er fantastiske indgangsvinkler til at eleverne kan blive mere fortrolige med det tyske sprog, men bestemt også med nogle af de største nedslagspunkter i den altid fascinerende tyske historie. Filmene strækker sig over alt fra animation, til socialrealistiske spillefilm og historiske film om 2. Verdenskrig. Udover at arbejde med filmenes spændende emner, er det også oplagt for eleverne at arbejde med at tale om film, filmsmag og filmgenre på tysk. Det er altid en god icebreaker at tale om film, når man skal tale med en tysker!

❒ Tysktime
❒ Fritzi
❒ System Crasher

Vis filmpakke

Workshops

Workshops

<!-- wp:paragraph --> <strong>VELKOMMEN TIL BUSTERS WORKSHOPS 2020</strong> <strong><!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --></strong> Samlet set består BUSTER Filmfestivals WORKSHOP program i 2020 af over 50 Workshops til indskoling, mellemtrin og udskoling, samt familier i København, Frederiksberg, Vanløse og Valby. <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> Vores Workshops dækker Fælles Mål  i fagene Dansk, Historie, engelsk, Medier, IT, Håndværk og design  og Billedkunst. Læs mere om <a href="https://buster.dk/busters-workshops-2020/">WORKSHOPS 2020</a> <!-- /wp:paragraph -->

❒ Familieevent: Byg en pølse med Hunden IB, leg og film - Børnekulturhus Amar (Weekend)
❒ Familieworkshop: Dubbing for begyndere - Vigerslev Bibliotek (Weekend)
❒ Workshop: Dubbing for begyndere - Vanløse
❒ Workshop: Dubbing for begyndere - Valby
❒ Familieworkshop: Animer Historien - KU.BE (Weekend)

Vis filmpakke

Youtube

Youtube

På Buster har vi et skarpt øje på det børne og ungdomsliv der foregår online. Vi har samlet nogle film til jer om netop dette i vores YouTube pakke. Film der starter spændende samtaler om online livets glæder og sorger. Materialet hjælper eleverne med at perspektivere til deres egne liv og oplevelser, og sætter desuden filmenes problemstillinger i et samfundsmæssigt og historisk perspektiv. Undervisningsmaterialet udkommer start august.

❒ Fanget i nettet + Swatted

Vis filmpakke