Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Weekends + Barnepigerne + Onkel Thomas

Instruktør: Trevor Jimenez + Signe Barvild Stæhr + Regina Pessoa
Original titel: Weekends, 2017 + Barnepigerne, 2020 , + Tio Tomás, A Contabilidade Dos Dias (Uncle Thomas, Accounting For The Days), 2019
Varighed: 22 min + 15 min. + 13 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

WEEKENDS
Handler om drengen Trevor umiddelbart efter hans forældres skilsmisse i 1980erne. Filmen følger familien gennem skiftende årstider, glæder og sorger, den klaverspillende mor, den antikvitetshandlende far, nye kærester, bimlende røgalarmer og drømmerier.

Filmen er både sjov og nærværende, og har sin helt egen stemning. Trevor Jimenez er animator hos Pixar Animationsstudiet i Hollywood. I 2018 lavede han sin egen film i Pixars særlige program for deres ansatte, som støtter talenter i virksomheden.

Trevor skrev selv manuskriptet og har instrueret den stemningsfulde og interessante animationsfilm “Weekends”. Filmen blev nomineret til Oscar for bedste animation i 2018 og er en fin fortælling om en drengs liv og barndom i
to barndomshjem.

Afspil trailer WEEKENDS

ONKEL THOMAS
Den prisvindende animationsinstruktør Regina Pessoa har skrevet, tegnet og animeret en meget sanselig film om sin onkel Thomas, som var en central og mystisk person i hendes barndom. Thomas var nærværende, men også mærket af fortidens byrder og ulykker i sin familie.

Filmen er fyldt med utrolige billeder og et barns ubetingede kærlighed. Pessoas film vandt prisen for bedste kortfilm på filmfestivalen i Annecy 2019 og var nomineret til en Oscar i 2020.

På BUSTER er vi vilde med instruktør Pessoas særlige udtryk og dynamikken i hendes animation. Hendes onkel Thomas vil for evigt leve videre i hendes værk.
#reginapessoa #unclethomas

Afspil trailer ONKEL THOMAS

Bemærk at filmen vises på portugisisk med danske undertekster.

BARNEPIGERNE
Da Signe var fem år gammel, mistede hun sin mor. Signes mor døde uventet om natten, og da hun vågnede, var alting anderledes. Det er det sidste hun husker, før hun fylder syv år.

Signes mor blev erstattet af barnepiger, som flyttede ind i familien. I dag er der ingen, som kan huske, hvor mange barnepiger der var, hvem de var, eller hvordan de havnede i Signes familie. Signe er nu voksen og hun har uddannet sig som filminstruktør. Hun har aldrig talt med sin far om tiden. Hun beslutter sig for at fylde de blanke huller og kontakter de mange barnepiger.

‘Barnepigerne’ er en performativ dokumentarfilm med et kreativt overskud midt i det dybt personlige projekt. Filmen er en spændende øvelse i at undersøge fortiden og den personlige historie.

Afspil trailer BARNEPIGERNE

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Dansk, Historie

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk
Ingen dialog
Med engelske tekster
Portugisisk

Land(e): Danmark, USA

Tips til lærerne:

Både ‘Weekends’ ‘Onkel Thomas’ og ‘Barnepigerne’ er kortfilm, der viser, hvordan brud I familien, eller særlige familiemedlemmer kan præge et barns historie. ‘Onkel Thomas’ viser, hvordan filmens instruktørs onkel, en helt almindelig men også mystisk person, har spillet en central rolle i hendes barndom.

Filmene er oplagte til at arbejde videre med, sammen med undervisningsmaterialet om familie, der inspirerer eleverne til at tænke over, hvor forskellige familier kan være, og hvad for nogle fortællinger om familier de er vant til at støde på i film og på tv. Filmene og materialet kan bruges i tværfagligt forløb med fagene dansk og historie.

I historie kan I kaste jer ud i et forløb, der handler om at finde elevernes egen plads i historien. Tidslinjer og tidsaldre kan være ret abstrakte former at forholde sig til og derfor har BUSTER lavet et hands-on forløb, der kan være med til at konkretisere præcis det med sjove praktiske øvelser.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om FAMILIE og HISTORIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.