Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Vintersø + Muedra

Instruktør: Petteri Saario + Cesar Díaz Meléndez
Original titel: Vedenneito + Muedra, 2019 + 2019
Varighed: 15. min. + 9 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

VINTERSØ
Emika har aldrig prøvet at sove i telt i minus 15 grader og filmen beskriver 13 årige Emika og hendes fætter Antti´ som har besluttet sig for at overnatte på en frossen sø i Finland. Filmen beskriver de to venners oplevelser med landskaber, dyr og natur over et døgn på isen.

Emika og Antti borer bl.a hul i isen og fisker, og der er både spætter, ørne, ugler, los, snemænd og stilhed på den store ismasse. Emika og Antti er også så heldige at opleve nordlys fra deres lille lejr. Petteri Saarios smukke natur dokumentarfilm giver et spændende indblik i livet i en finsk sø om vinteren. Filmen beskriver en god naturoplevelse og viser vinteren i et snedækket landskab i den nordligste del af Skandinavien.

Afspil trailer VINTERSØ

MUEDRA
Instruktøren Cesar Díaz Meléndez leger sig igennem landskaber med glubske sten, vandrende træer, stejle bjergtoppe og skiftende lys med sin lille salamander-agtige hovedperson, i denne spanske claymation-film uden ord. Den er imponerende animeret.

Det er en film om naturen og biodiversitet, på en anden måde, i et landskab, som kombinerer Spaniens tørre jord med fantasivæsener og planter. Man får selv lyst til at lave film af at se denne velproducerede smukke film. Filmens titel “Muedra” henviser til den by fra 1920, som ligger på bunden af søen, og som filmens hovedkarakter kommer op af. Når der er tørke i området, som ligger nord for Madrid, kan man se byens klokketårn stikke op af søen.

Afspil trailer MUEDRA

Klassetrin:
Børnehave, Indskoling, Mellemtrin

Fag: Billedkunst, Dansk, Historie, Natur/Teknologi

Sprog / dubbing / undertekster: Ingen dialog
Med dansk tale

Land(e): Finland, Spanien

Tips til lærerne:

Til denne visning får du 2 undervisningsforløb med i købet. Med BUSTERs materialer kan eleverne lære om nordisk sprog og kultur, med udgangspunkt i Vintersø, og samtidig pirre børnenes naturvidenskabelige nysgerrighed! Brug Muedra i forløbet om naturvidenskab for indskolingen og gå selv på opdagelse i naturen med klassen.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2020 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om NORDISKE SPROG og NATURVIDENSKAB.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.