Trailer

Vinski og usynlighedspulveret

Juha Wuolijoki / Finland / 90min
Hvad ville du gøre, hvis du kunne gøre dig usynlig? 10-årige Vinski bor i den lille by Hompstad med sin mor, som driver byens konditori fyldt med lækre kager. En dag forvilder Vinski sig ind på byens støvede apotek og møder den gamle apoteker, som gemmer på en hemmelighed i en lille gylden flaske. Den får de to snart brug for, da en grådig tyvebande hærger byen, som selvfølgelig får akut brug for en superhelt. Med apotekerens hjælp kan Vinski bruge pulveret i flasken til at redde dagen. Filmen er baseret på en serie finske børnebøger fra 1950’erne, men er bragt op i tid og er både velproduceret og rørende. Et rigtig godt gammeldags mysterium tilsat lidt magi. Forholdet mellem den gamle apoteker og Vinski er en stærk historie om at miste en ven til demens med fine skuespilpræstationer fra både Kuura Rossi (Vinski) og Martti Juhani Suosalo (apotekeren).

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Mellemtrin
Emner: Eventyr, Familie & Norden
Tema: Fra bog til film

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Vinski og usynlighedspulveret

Familien på film

Undervisningsmateriale

Familier kommer i alle mulige former, farver og størrelser i BUSTERs program. Filmene konkretiserer det komplekse i at være en familie på mange forskellige måder og er oplagte til at reflektere over familieformer og -roller i klassen. Dette materiale kan bruges til at analysere den film I skal se på festivalen med familien som omdrejningspunkt. Med de forskellige øvelser arbejder I med at udvide familiebegrebet og reflekterer over, hvilke familieformer I selv støder på i film og serier, og hvilke der mangler. I slutter af med en 'familieanalyse' af filmen

Nordiske sprog: film fra Norden

Undervisningsmateriale

Vil I se filmen med Norden og det nordiske sprog som fokus? Dette materiale kan bruges, når I ser film fra Norge, Sverige, Finland, Island, Førøerne eller Grønland. Brug filmen som anledning til et forløb om de spændende sprog, der tales lige på den anden side af den danske grænse og til at udforske (forskel)ligheder mellem os danskere og vores nordiske naboer, når det gælder kultur, samfund og børne- og ungdomsliv.

Eventyrets byggesten

Undervisningsmateriale

Lær eventyrets basale regler at kende gennem sjove og kreative øvelser, der sætter hele klassen i gang med at fortælle og finde på. Før visningen arbejder I med eventyrets karakterer og grundstruktur (hjemme-ude-hjem), og efter visningen samler I op med en sanseøvelse, genkendelse af genretræk og morale samt en anmeldelse. Vi anbefaler både dette materiale til film, der kan kategoriseres som klassiske eventyr og film som trækker på (eller måske endda bryder med) de basale genretræk for eventyret.