Ven + Mit liv som squash

Instruktør: Andrey Svetlov, Claude Barras
År: 2021, 2016,
Varighed: 99 min.

Tags

Mit liv som squash / Instr. Claude Barras / Frankrig, Schweiz / 2016 / 63 min
En forunderlig, hjertevarm og vellykket børnefilm om drengen Squash, der ender på børnehjem efter sin mors død. Her møder han en gruppe børn, der hver især har haft en hård opvækst. Børnene knytter hurtigt bånd til hinanden, og selv den hårde negl Simon tør med tiden op. Da den kloge og venlige Camilla en dag dukker op på børnehjemmet, bliver Squash ramt lige i hjertet – han har fundet sin sjæleven! Desværre truer Camilles frygtelige moster med at fjerne hende fra børnehjemmet. ‘Mit liv som Squash’ er en fortælling om længslen efter at høre til, om barndommens venskaber og dertilhørende ubrydelige bånd. Filmen blev i 2017 nomineret til en Oscar® for “Bedste animationsfilm”, og er i år en del af BUSTERs fokus på filminstruktøren Céline Sciamma – hun har nemlig skrevet manuskriptet til denne perle af en film.

Ven / Instr. Andrey Svetlov / Hviderusland, Rusland / 2021 / 21 min
Som forfilm viser vi den russiske kortfilmen ‘Ven’. Den handler om to skoleelever der ikke har det for let – Den ene er den eneste på skolen, der ikke har en mobiltelefon og som ikke drømmer om andet til sin fødselsdag. Den anden længes efter en ven, efter at være blevet mobbet på skolen. Ved et tilfælde står de to drenge pludselig i en situation, hvor de ved at samarbejde kan opnå det de hver især ønsker sig. Filmen er fuld af vild energi, komedie, frustration, gags, action og venskab. ‘Ven’ er i år nomineret til BUSTER’s børnepris.

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdoms publikummet til biograf rummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Date:

6. October 2021

Time:

10:30 - 12:09

Venue

Empire Bio
Guldbergsgade 29F
København N, 2200 Danmark

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om eventyrgenren med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Eventyret er en af vores helt grundlæggende fortælleformer som binder os sammen fra generation til generation. Men hvordan ser eventyret ud i dag? Og hvordan ser det ud, når det tager et spring ind i filmens verden? Vi har udvalgt en række sprudlende, sære og sanserige eventyr anno 2021. Som genren gør bedst, tematiserer filmene vigtige temaer som ‘godhed’ og ‘ondskab’, ‘venskab’ og ‘anderledeshed’. Samtidig giver udgør de gode og enkle eksempler til at lære om karakterer, handlingsforløb og forskellige modaliteter. De fantasifulde plots og farverige fortællinger lægger op til selv at prøve kræfter med fortællekunsten i klassen – og netop det kan I med vores tilknyttede undervisningsforløb, hvor vi skruer op for kreativt arbejde med eventyrets byggesten.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken EVENTYR.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne undersøge livet i en familie med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster er vild med familier i alle mulige former, farver og størrelser. Vi har samlet en række film, der på den ene eller den anden måde tager udgangspunkt i familielivet. Filmene er en en oplagt mulighed for at analysere film, hvor familien er omdrejningspunktet. Hvilke spændende fortællinger kommer der ud af det? Og hvad er filmenes budskaber om familien faktisk? Måske lærer eleverne noget nyt om, hvordan andre familier kan se ud og leve deres liv, og får tænkt over, hvilke familieformer vi er vante og uvante med at støde på i film og tv, og hvad det gør ved vores forestillinger om det gode familieliv og de bånd familiemedlemmer har til hinanden.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.