Dato, tidspunkt & sted

24. september 2020 - Kl. 10:30 til 12:09 - CinemaxX
DKK 17,00

på lager

Ryd

Unge Ahmed

Instruktør: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Original titel: Le jeune Ahmed, 2019
Varighed: 84 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

(Spoiler!) Filmen om teenageren Ahmed, fra en lille Belgisk by, er et psykologisk drama om en 13 årig dreng, der, inspireret af den lokale imam, går all in og beslutter sig for at slå sin lærer Ines ihjel, fordi hun i hans øjne er blevet vantro (hun er blevet kæreste med en jøde).

Ahmeds våben er en ganske almindelig køkkenkniv fra skuffen i hans hjem. Drabsforsøget mislykkes heldigvis fuldstændig, men som filmens historie efterfølgende folder sig ud, kommer vi helt tæt på den bløde, nærmest omsorgsfulde Ahmed, der oplever verden i enten/eller, sort/hvid, kærlighed/had og som er voldsparat, på en nærmest desperat måde.

Ahmed spilles eminent af Idir Ben Addi og filmens instruktører Jean Pierre og Luc Dardenne vandt prisen for bedste instruktion på Cannes Film Festival 2019. Filmen er stærk, nuanceret og spændende. Og ovenikøbet med en lysende lille kærlighedshistorie.

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Fransk, Samfundsfag

Sprog / dubbing / undertekster: Arabisk
Fransk
Med danske undertekster

Land(e): Belgien, Frankrig

Tips til lærerne:

Med BUSTERs materiale kan eleverne lære at tale om film, filmsmag og filmgenre på fransk – både generelt og specifikt om denne film. Derudover kan filmen åbne for spændende samtaler om identitet og normer.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til børnenes forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FRANSK.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.