Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Tysktime

Instruktør: Christian Schwochow
Original titel: Deutschstunde, 2019
Varighed: 125 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Vi er i grænselandet mellem Danmark og Tyskland under 2. verdenskrig. 11 årige Siggi Jepsen er splittet mellem sin far, den ekstremt pligtopfyldende lokale politibetjent Jens, som indordner sig under nazisternes systemer, og Siggis gudfar, familiens bedste ven, maleren Nansen.

Nansen maler ekspressionistiske malerier og hans kunst forbydes af den tyske regering, under et såkaldt “malerforbud”. Siggis far skal håndhæve forbuddet, og det gør han med så grænseløs en lydighed, over for den fascistiske regering, at det nærmest tilintetgør hans familie og alle hans relationer.

Filmen er baseret på Siegfried Lenz´s fremragende roman og er instrueret af Christian Schwochow. Den er fænomenalt fotograferet af Frank Lamm, som også har filmet flere afsnit af Netflix-serien “The Queen”. Filmen er en stor filmisk oplevelse.

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Billedkunst, Historie, Tysk

Sprog / dubbing / undertekster: Med danske undertekster
Tysk

Land(e): Tyskland

Tips til lærerne:

Med BUSTERs materialer til filmen, kan eleverne arbejde med at tale om film, filmgenre og filmsmag på tysk. Det er også oplagt at arbejde videre med filmen i et tema om 2. Verdenskrig i historie, eller dykke ned i billedkunstens verden med spændende undervisningsforløb, teknikker og materialer. Til denne film får du hele 3 undervisningsforløb med i købet.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til børnenes forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken TYSK.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.