Tysktime

Instruktør: Christian Schwochow,
År: 2019
Varighed: 125 min.

Tags

Vi er i grænselandet mellem Danmark og Tyskland under 2. verdenskrig. 11 årige Siggi er splittet mellem sin far Jens, som også er lokal politibetjent, og sin gudfar Nansen, som er kunstmaler og nær ven af familien. Nansen maler ekspressionistiske malerier og hans kunst forbydes af den tyske regering, under et såkaldt “malerforbud”. Siggis far skal håndhæve forbuddet, og det gør han med så grænseløs en lydighed, over for den fascistiske regering, at det næsten tilintetgør hans familie og alle hans relationer. Filmen er baseret på Siegfried Lenz´s fremragende roman, og er instrueret af Christian Schwochow. Den er fænomenalt fotograferet af Frank Lamm, som også har filmet flere afsnit af Netflix-serien “The Queen”. En stor filmisk oplevelse!

EVENT: BUSTER er meget mere end film. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdoms publikummet til biograf rummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming.

Dato:

27. september

Tidspunkt:

10:00 - 12:05

Sted / biograf

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billet: Tysktime (27/09/21)
DKK 17,00
320 ledige billetter

Andre visninger

05/10/2021 - 10:00

Klassetrin:
Udskoling

Fag: historie, tysk

Sprog: Tysk

Land(e): Tyskland

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet HISTORIE med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
I filmens verden kan man rejse i tiden. Til et drabeligt slag under 2. Verdenskrig, en smuk sommerdag i vikingetiden eller den sidste dag med den sidste europæiske elefant engang for længe siden. Vi har samlet en række spændende film til jer. Filmene har det til fælles, at de indeholder et historisk refleksionsrum der perspektiverer enten til filmenes fortællers opfattelse af historiske begivenheder eller til nutiden. Filmene bruger forskellige filmiske virkemidler til at forstærke fortællingerne; billedkomposition, musik, gys, suspense, chok osv. Alle filmene kan bruges til at perspektivere til elevernes egen livsverden og til det store samfunds samspil/konflikt med det enkelte individ og fællesskaber.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om HISTORIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om tysk sprog og kultur med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster har samlet en række skønne film fra Tyskland med gode historier om det tyske samfund eller fra den store tyske historie. Der er film til både mellemtrin og udskolingen. Tag tysk klassen med ind og oplev nogle af de stærkeste og nyeste tyske film til børn og unge. Filmene er fantastiske indgangsvinkler til at eleverne kan blive mere fortrolige med det tyske sprog, men bestemt også med nogle af de største nedslagspunkter i den altid fascinerende tyske historie.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken TYSK.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

Lignende film