Tysktime

Instruktør: Christian Schwochow
År: 2019
Varighed: 125 min.

Tags

Vi er i grænselandet mellem Danmark og Tyskland under 2. verdenskrig. 11 årige Siggi er splittet mellem sin far Jens, som også er lokal politibetjent, og sin gudfar Nansen, som er kunstmaler og nær ven af familien. Nansen maler ekspressionistiske malerier og hans kunst forbydes af den tyske regering, under et såkaldt “malerforbud”. Siggis far skal håndhæve forbuddet, og det gør han med så grænseløs en lydighed, over for den fascistiske regering, at det næsten tilintetgør hans familie og alle hans relationer. Filmen er baseret på Siegfried Lenz´s fremragende roman, og er instrueret af Christian Schwochow. Den er fænomenalt fotograferet af Frank Lamm, som også har filmet flere afsnit af Netflix-serien “The Queen”. En stor filmisk oplevelse!

Udover BUSTERs eget undervisningsmateriale kan I også få direkte adgang til Goethe-instituttets spændende materiale knyttet specifikt til  “Tysktime”. Materialet er på tysk og kan tilgås lige her.

Date:

27. September 2021

Time:

10:00 - 12:05

Venue

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Andre visninger

05/10/2021 - 10:00

Klassetrin:
Udskoling

Fag: historie, tysk

Sprog: Med danske undertekster

Land(e): Tyskland

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om billedkunst.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Luk øjnene og forestil dig et biograflærred. Tænk på det som et kæmpe maleri. Lige om lidt, når filmen begynder, bliver lærredet levende og fyldes af billeder i bevægelse. Ordet ‘biograflærred’ kommer fra billedkunsten. Lærred er stof af hør eller bomuld spændt ud over en ramme af træ og har i århundreder været brugt af malere til at male på. Da filmmediet opstod i slutningen af 1800-tallet, begyndte instruktørerne at vise deres film på lærreder. Levende malerier. I dag er et moderne filmlærred ikke længere vævet af hør, og de fleste af os ser film på elektroniske skærme, men forbindelsen mellem billedkunsten og filmmediet lever. BUSTER har samlet en række visuelt spændende film til jer. Film hvor billedkunsten spiller en afgørende rolle. Film hvor I kan blive inspireret til at skabe jeres egne værker med udgangspunkt i de utrolige billeduniverser. 

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

 
TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet HISTORIE med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
I filmens verden kan man rejse i tiden. Til et drabeligt slag under 2. Verdenskrig, en smuk sommerdag i vikingetiden eller den sidste dag med den sidste europæiske elefant engang for længe siden. Vi har samlet en række spændende film til jer. Filmene har det til fælles, at de indeholder et historisk refleksionsrum der perspektiverer enten til filmenes fortællers opfattelse af historiske begivenheder eller til nutiden. Filmene bruger forskellige filmiske virkemidler til at forstærke fortællingerne; billedkomposition, musik, gys, suspense, chok osv. Alle filmene kan bruges til at perspektivere til elevernes egen livsverden og til det store samfunds samspil/konflikt med det enkelte individ og fællesskaber.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om HISTORIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om tysk sprog og kultur med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster har samlet en række skønne film fra Tyskland med gode historier om det tyske samfund eller fra den store tyske historie. Der er film til både mellemtrin og udskolingen. Tag tysk klassen med ind og oplev nogle af de stærkeste og nyeste tyske film til børn og unge. Filmene er fantastiske indgangsvinkler til at eleverne kan blive mere fortrolige med det tyske sprog, men bestemt også med nogle af de største nedslagspunkter i den altid fascinerende tyske historie.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken TYSK.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.