SPOT: Yawen Zhengs poetiske animationsfilm

Instruktør: Yawen Zheng, Yawen Zheng
År: 2017, 2016, 2020,
Varighed: 34 min.

Tags

Buster har samlet tre af den kinesiske animationsinstruktør Yawen Zhengs smukke poetiske film. Yawen har helt sin egen tone og tempo, og fortæller enkle nærværende historier om vores liv i sameksistens med naturen på kloden. I denne samling film skal vi samle stjerner, plante frø, blive ven med en ræv og meget mere.

Historien om det gyldne frø / Instr. Yawen Zheng  / Kina / 2017 / 8 min
Vi følger en dreng som vil plante et gyldent frø, men for at det kan vokse bedst er han er nødt til at spørge guderne til råd om hvor han skal plante det.

Stjernen / Instr. Yawen Zheng / Kina / 2016 / 3min
Fra ørkenen til storbyen sender en lille dreng et billede af en stjerne til sin ven. I byen kan man nemlig næsten ikke se stjernehimlen pga forurening og kunstigt.

Kiko og dyrene / Instr. Yawen Zheng / Frankrig, Schweiz / 2021 / 8 min
Drengen Kiko er alle bondegårdsdyrenes store skræk. Han er voldsom, irriterende og behandler dyrene som om de er legetøj. Hvordan kan dyrene lære ham, at de er levende væsner præcis som ham? At de har følelser og fortjener respekt og omsorg?

 

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2021 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Date:

4. October 2021

Time:

9:30 - 10:04

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her

Andre visninger

01/10/2021 - 11:30

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE
Med BUSTERs undervisningsmateriale kan eleverne lære om natur, biodiversitet, klimaforandring og bæredygtighed med udgangspunkt i filmene.


UNDERVISNINGSMATERIALE
Her finder I en række stærke og meget aktuelle film, som på vidt forskellige måder viser os, hvor vigtigt det er at værne om klodens mangfoldighed af planter og dyr. Vi kommer rundt på kloden i vild natur, vi ser eksempler på, hvor galt det kan gå, når mennesket blander sig i naturens skrøbelige økosystemer, og vi møder ildsjæle der kæmper på naturens side. I vil støde på nogle af de svære dilemmaer og få mulighed for at udfolde dem i det tilknyttede undervisningsmateriale, hvor der for de yngste også vil være mulighed for selv at tage forskerhatten på og arbejde med videnskabelige undersøgelser og kreativ formidling af menneske og natur.


Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.