Spot på filminstruktør Tone Ottilie

Kortfilmpakke / 70min
Den unge filminstruktør Tone Ottilie laver sine film efter parolen ‘write what you know’, og rammer en autencitet, som kan være svær at opnå, når voksne fortæller unges historier. Debuten ‘Lulus første gang’ tog udgangspunkt i Tones egne oplevelser med mobning på efterskolen og blev Robert-nomineret i 2016 allerede før Tone kom ind på Den Danske Filmskole. I 2020 nåede hun til Berlinalen med kortfilmen ‘Babylebbe’ - en film om at navigere i de sociale normer, som konstant er på spil, når man er 16 år, usikker og queer. I 2021 præsenterede hun så sin afgangsfilm ‘Katastrofer’ på Den Danske Filmskole. Denne gang har Tone taget udgangspunkt i egne oplevelser med OCD med den rørende fortælling om Liv, der må holde sig på sidelinjen under vandkamp og øl i parken til gymnasiets intro-ugen. For Liv er disse aktiviteter nemlig risikable. Men da hun møder den seje og venlige Anna tager hun en chance. Ottilie involverede et ungdomspanel i produktionen af ‘Katastrofer’ med en så mangfoldig baggrund som muligt og fik deres feedback på filmen hele vejen fra den tidlige udvikling frem til klippefasen. Hermed har hun skabt en fortælling, der ikke bare på papiret er ‘i øjenhøjde med sit publikum’.

Lulus første gang

Kortfilm / Tone Ottilie / Danmark / 21min

Lulu føler sig akavet og ensom på efterskolen og har svært ved at passe ind i pigegruppen. Men i magiske virtuelle landskaber på internettet lever hun et andet liv og er dybt forelsket i Sebastian. Blandt pigerne på skolen er det taberagtigt at være jomfru, og Lulu føler, at hun må gøre noget. Men det virtuelle forhold til Sebastian gælder ikke... ‘Lulus første gang’ er filminstruktør Tone Ottilies gennembrudsfilm. Hun var 21 år, da hun instruerede filmen i 2016, og debuten tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser med mobning på efterskolen. Filmen blev Robert-nomineret i 2016, inden Tone kom ind på Den Danske Filmskole. En nærværende fortælling om efterskoleliv, forventninger og ung kærlighed.

Babylebbe

Kortfilm / Tone Ottilie / Danmark / 19min

16-årige Frede tager med sin storesøster Natasja og hendes veninder til queer techno-fest i København for at vinde sin eks-kæreste tilbage. Det er en udfordring at være lillesøsteren til festen, og de ældre piger driller hende. Da planen om at genforenes med smukke blonde Rosa går i vasken, prøver Frede at følge sin søsters mindre romantiske råd om, hvordan man kommer videre og stopper med at være en ‘babylebbe’. En intim film der handler om at være teenager, usikker og queer og samtidig skulle navigere i de sociale normer, som konstant er på spil i de miljøer, man færdes i.

Katastrofer

Kortfilm / Tone Ottilie / Danmark / 30min

‘Det kan være enormt ensomt at føle, at man lever i en anden verden’, sådan siger filminstruktør Tone Ottilie om sin film ‘Katastrofer’, en rørende fortælling om Liv der må holde sig på sidelinjen under gymnasie-intro ugens vandkamp og øl i parken. For Liv er disse aktiviteter nemlig alt for risikable: hun risikerer at miste kontrollen over sin OCD. Men da hun møder den seje og søde Anna, bliver risikoen måske værd at løbe. Filmen er Tone Ottilies tredje film og hendes afgangsfilm på Den Danske Filmskole. Denne gang tager Tone udgangspunkt i sine oplevelser med OCD, og manuskriptet er udviklet i samarbejde med manuskriptforfatter Clara Mendes.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & samfundsfag
Klassetrin: Udskoling
Emner: Digitale medier, Normer og identitet & Familie
Temaer: Nordiske filmfortællinger, En sang for friheden & Sanserne i biografen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Spot på filminstruktør Tone Ottilie

Ungdomsfilm og -serier: kan du spejle dig?

Undervisningsmateriale

Nu er det eleverne selv, der er eksperter! Materialet her handler om ungdomsfilm og -serier som genre og I arbejder med begreber som 'målgruppe', 'spejling' og 'repræsentation'. Eleverne trækker på deres eget forbrug af ungdomsfilm- og serier, og skal efter visningen arbejde med at vurdere filmen som målgruppe, skrive videre på handlingen og diskutere, om de selv mangler karakterer at spejle sig i.

Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.