Unge stemmer

Instruktør: Martin Drange
År: 2021
Varighed: 30 min.

Tags

Hvordan skaber vi stærke lokale fællesskaber, der engagerer og inkluderer et flertal af unge? Kan unge på tværs af forskellige interesserer og kulturelle og sociale forudsætninger samarbejde og danne fællesfront? Er dem, som vi ofte betegner som de ressourcestærke, gode til at lytte? Og er de åbne for at udfordre deres egne forestillinger om, hvordan man bygger og driver et stærkt og inkluderende fællesskab? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver rejst i filmen UNGE STEMMER. 

Her følger vi Benedikte og de andre unge fra Sorø Ungdomsprojekt i deres stræben efter at engagere unge fra Ruds Vedby og Dianalund i tilblivelsen af en demokratifestival og deres kamp for at få et ungdomshus. 

Fælles for de unge i Sorø Kommune er oplevelsen af, at de voksne, politiet og kommunens folk forhindrer dem i at være unge med alt, hvad det indebærer. Men er de unge for forskellige til at samarbejde og denne fælles front?

EVENT: Til visningen får vi besøg af nogle af de unge fra Sorø Ungdomsprojekt som har været med under tilblivelsen af filmen. Efter visningen inviterer vi til en inspirationssnak mellem de unge og Janni Nielsen fra Unge Medborgere. En platform for lokale ungefællesskaber, der går sammen om at forbedre deres lokalområde og hverdagen, for dem selv og deres naboer på Nørrebro og i Nordvest i København.

Date:

29. September 2021

Time:

10:00 - 11:00

Venue

Grand Teatret
Mikkel Bryggers Gade 8
København K, 1460 Danmark

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: dansk, samfundsfag

Sprog: Med dansk tale

Land(e): Danmark

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om film lavet af unge til unge.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Hvad er ungdomsfilm egentlig for en størrelse? Og hvilken forskel gør det om det er nogen som selv er unge der laver dem? På BUSTER elsker vi gode ungdomsfilm, men oplever også at der kan være langt imellem. Vi mener at en god ungdomsfilm skal ville sin målgruppe noget, og at den samtidig også skal lytter til sin målgruppe! Ungdommen er i en konstant rivende ruskende udvikling, sprængfuld af fede ideer, spændende overvejelser og stærke følelser, spørgsmål og værdier, som trænger til at blive hørt, støttet og delt. Derfor har vi samlet en perlerække af ungdomsfilm som er skabt af unge filmskabere. Det er nogle rå og rørende film, som tager ungdomslivet seriøst og som virkelig rammer en nerve, måske bedre end de voksne professionelle filmskabere kan. Med dette materiale er det dine elever der er eksperterne, hvilke film kender de, hvilke kan de lide og hvordan ville filmene se ud hvis det var dem der skulle bestemme historierne?

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.