Trailer

Sommerfuglens hjerte

Inesa Kurklietytė / Litauen
“Må jeg røre dit hjerte?” sådan spørger Rugile sin nye ven Juozapas, som er født med et særligt hjerte. Drengen bærer sit hjerte uden på kroppen, beskyttet af en særlig hinde. Juozapas’ sygdom har gjort ham til en forsigtig og vagtsom dreng, og han bruger det meste af sin tid alene i et hus, hvor han har sin samling af insekter, biller og sommerfugle. Kun Rugile kender hans hemmelighed. Hun hjælper ham til gengæld med at overvinde frygten for de voldsomme klassekammerater. Sommeren er smuk på landet i Litauen, hvor Rugile og Juozapas leger i den vilde natur. Filmen er en poetisk fortælling om venskab og om at finde sin vej, selvom man er lidt anderledes end andre børn.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Klassetrin: Indskoling & Mellemtrin
Emner: Familie & Normer og identitet
Temaer: Sanserne i biografen & Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Sommerfuglens hjerte

Naturlig nysgerrighed!

Undervisningsmateriale

BUSTER viser hvert år et hav af smukke og spændende film om natur til de yngste i skolen. Dette materiale lægger op til et kreativt og legende forløb om naturvidenskabelig metode og undersøgelse med nysgerrighed som omdrejningspunkt. Eleverne skal bl.a. tegne deres egen biolog, finde arter i naturen, lave 'light-klassificering' af dem og sidst men ikke mindst stop-motion-animere deres fund i små film.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.