Trailer

Solens Børn

Majid Majidi / Iran / 99min
Det er jagten på en ældgammel underjordisk skat, der sætter fortællingen om vennerne Ali, Abofazi, Zahra, Reza og Mamad igang. De fem børn er for fattige til at gå i skole, men nu starter de - stærkt opfordret af den lokale gangster - som elever på den lokale skole for gadebørn. For den underjordiske tunnel under skolen kan ifølge legenden (og den gamle gangster) føre dem til en stor skat. Mens de graver sig vej gennem Teherans undergrund, sker der mange mange spændende ting. Ikke mindst for Ali der spilles af det 12-årige supertalent Rohollah Zamani. Der er en Dickensk stemning over hele filmen, som er et alletiders eventyr. Bedst egnet til børn over 12 år.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie & Normer og identitet

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Solens Børn

Folkeeventyret – læst, fortalt, set!

Undervisningsmateriale

Eventyret er en af de helt grundlæggende fortælleformer, som binder os sammen fra generation til generation. Til denne film anbefaler vi, at I arbejder med eventyrgenren før og efter visningen. I materialet her får i et forløb om folkeeventyret som genre, som I vil kunne trække på i jeres arbejde med filmen. I vil arbejde med folkeeventyrets forskellige modaliteter som en oprindeligt oral historie, som sidenhen blev indsamlet og nedskrevet, og som I nu skal opleve på film. Gennem sjove og kreative øvelser, hvor eleverne selv bygger eventyr, får I praktisk kendskab til eventyrets basale byggesten og fortællestruktur. I vil kunne bruge den viden til at genkende genretræk i den film, I skal se og forholde jer til, om den faktisk er et eventyr eller om den bryder med reglerne.