Trailer

Sihja den frække fe

Marja Pyykkö / Finland, Holland & Norge
Har du nogensinde overvejet at bunde en grøn flaske kunstgødning? Nej vel? I denne finske film bliver den oprørske mini-fe Sihja og hendes nye ven Alfred involveret i et både sjovt og udfordrende eventyr. De skal opklare nogle mystiske hændelser, som er sket i naturen i den lille by, hvor Alfred bor. Fuglene falder nemlig døde ned fra himlen. Heldigvis har Sihja magiske kræfter og sine flaksende små vinger, så de sammen kan tage kampen op mod de onde kunstgødning-producenter. Det skal nok ende godt til sidst - efter en af børnefilmhistoriens bedste mudderkampe. Filmen kombinerer fri fantasi og vigtige spørgsmål om, hvordan vi passer godt på naturen.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, naturfagene & samfundsfag
Klassetrin: Indskoling & Mellemtrin
Emner: Familie, Natur, Norden & Klima
Temaer: Nordiske filmfortællinger & Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Sihja den frække fe

Naturlig nysgerrighed!

Undervisningsmateriale

BUSTER viser hvert år et hav af smukke og spændende film om natur til de yngste i skolen. Dette materiale lægger op til et kreativt og legende forløb om naturvidenskabelig metode og undersøgelse med nysgerrighed som omdrejningspunkt. Eleverne skal bl.a. tegne deres egen biolog, finde arter i naturen, lave 'light-klassificering' af dem og sidst men ikke mindst stop-motion-animere deres fund i små film.

Eventyrets byggesten

Undervisningsmateriale

Lær eventyrets basale regler at kende gennem sjove og kreative øvelser, der sætter hele klassen i gang med at fortælle og finde på. Før visningen arbejder I med eventyrets karakterer og grundstruktur (hjemme-ude-hjem), og efter visningen samler I op med en sanseøvelse, genkendelse af genretræk og morale samt en anmeldelse. Vi anbefaler både dette materiale til film, der kan kategoriseres som klassiske eventyr og film som trækker på (eller måske endda bryder med) de basale genretræk for eventyret.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.