Let’s talk about ‘SEX’: tv-serie, podcast og debat

Instruktør: Amalie Næsby Fick,
År: 2020, 2021,
Varighed: 59 min.

Tags

BUSTER invitere til et helt særligt arrangement for de ældste elever – det handler om sex!

Mød Cathrine, hun er i starten af 20’erne, arbejder som telefonrådgiver i sexoplysingen og bor sammen med sin kæreste Simon. Ham er hun glad for, der er bare et problem – han har mistet sexlysten. En fuld aften efter arbejde, lægger kollegaen Selma an på Cathrine, så hun bliver totalt blæst bagover af forvirring. Selma er mega spændende og hun har præcis det som kæresten mangler: hun har lyst til Cathrine! Ungdomsserien ‘Sex’ fortæller om en ung piges splittelse mellem begær og tryghed, og tegner et billede af nogle af de svære og forbudte følelser som seksualitet kan være med til at frembringe – især når man ikke tør tale om det! Vi ser det første afsnit af den anmelderroste serie og derefter forvandler vi biografrummet til en radiograf med en unik podcast oplevelse, designet specielt til visningen, af studerende fra Film og Medievidenskab. Her bliver der snakket om serien og dens temaer om lyst og grænser.

 

EVENT: I forbindelse med visningen vil Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) præsentere og diskutere behovet for seksualundervisning i gymnasiet. Hvorfor er det vigtigt men også svært at tale om sex og hvordan taler man bedst om det i skolesammenhænge? Arrangementet modereres af formanden for Danske Gymnasielevers sammenslutning.

Dato:

5. oktober

Tidspunkt:

11:00 - 11:59

Sted / biograf

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billet: Let's talk about 'SEX' (05/10/2021)
DKK 17,00
295 ledige billetter

Klassetrin:
Udskoling

Fag: dansk

Sprog: Dansk

Land(e): Danmark

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om film lavet af unge til unge.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Hvad er ungdomsfilm egentlig for en størrelse? Og hvilken forskel gør det om det er nogen som selv er unge der laver dem? På BUSTER elsker vi gode ungdomsfilm, men oplever også at der kan være langt imellem. Vi mener at en god ungdomsfilm skal ville sin målgruppe noget, og at den samtidig også skal lytter til sin målgruppe! Ungdommen er i en konstant rivende ruskende udvikling, sprængfuld af fede ideer, spændende overvejelser og stærke følelser, spørgsmål og værdier, som trænger til at blive hørt, støttet og delt. Derfor har vi samlet en perlerække af ungdomsfilm som er skabt af unge filmskabere. Det er nogle rå og rørende film, som tager ungdomslivet seriøst og som virkelig rammer en nerve, måske bedre end de voksne professionelle filmskabere kan. Med dette materiale er det dine elever der er eksperterne, hvilke film kender de, hvilke kan de lide og hvordan ville filmene se ud hvis det var dem der skulle bestemme historierne?

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

Lignende film