Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Rebel + Sparkekoret

Instruktør: Pier-Philippe Chevigny + Torfinn Iversen
Original titel: Recrue 2019 , Sparkekoret 2020
Varighed: 15. min. + 18 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

REBEL
Spoiler! Filmen opleves i øjenhøjde med 6 årige Alex, der er på weekend med sin far, som tilsyneladende er en del af en højreorienteret milits. Alex og hans venner leger gemmeleg i skovene, der støder op til den Canadiske grænse ved Quebec. Pludselig står de ansigt til ansigt med en flygtningefamilie.

Den 15 minutter lange spændingsfilm “Rebel”, eller “Recrue” på fransk, er instrueret af canadiske Pier-Philippe Chevigny. Filmen er inspireret af de seneste års stigende højreekstremisme i Canada og en selvtægtskultur omkring flygtningespørgsmålet. Den har en underfundig og tankevækkende slutning.

Afspil trailer REBEL

SPARKEKORET
Ti årige Gabriel elsker at synge og drømmer om at blive optaget i det lokale kor, i den lille norske by, hvor han bor. Koret er kendt for at køre rundt i det snedækkede landskab på nogle særlige norske sparke slæder og synge, og er desuden kendt for deres velgørenhed og venlighed overfor flygtninge og indvandrere. Men da Gabriels far kommer i konflikt med den lokale flygtning Senai, bliver Gabriels planer om at blive optaget i koret en udfordring.

Filmen er instrueret af Torfinn Iversen og giver et spændende indblik i livet og fællesskabet i en lille norsk by.

Afspil trailer SPARKEKORET

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Dansk, Fransk, Samfundsfag

Sprog / dubbing / undertekster: Fransk
Med danske tekster
Norsk

Land(e): Canada, Norge

Tips til lærerne:

De to kortfilms hovedpersoner norske Gabriel og canadiske Alex står begge i lignende situationer. De er begge tæt knyttet til deres far, som måske tænker anderledes end de selv gør om flygtninge og indvandrere. Nu bliver de konfronteret med, hvad de selv mener og hvem de selv vil være?

Til denne visning får I 3 undervisningsforløb med i købet. Eleverne kan både arbejde med Rebel i fransk og dansk, enten ved at lære at tale om film, filmsmag og filmgenre på fransk i ét materiale og arbejde med normer og identitet i et andet materiale. Til filmen Sparkekoret kan I undersøge nordisk sprog og kultur.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om FRANSK, IDENTITET OG NORMER og NORDISKE SPROG.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.