Trailer

Pinocchio

Matteo Garrone / Italien / 125min
En fængslende genfortælling af historien om trædukken Pinocchio, der bliver levende i sin fars hænder på værkstedet. Den nysgerrige dreng af træ tager på eventyr i 1880’ernes Italien, og vi er langt fra Disneys tegneserieversion fra 1940. Ud fra Carlo Collodis oprindelige historie har den italienske filminstruktør Matteo Garrone skabt en satirisk fortælling om børneliv i slutningen af 1800-tallet, med børnearbejde, skolegang og en beretning om, hvor retsløse børn var dengang. Filmen vandt Oscar for flotteste kostumer og var også nomineret for Production Design. Den er mageløst fotograferet af den danske filmfotograf Nicolai Bruel. Dommeren er rimelig uhyggelig!

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Eventyr & Familie
Tema: Fra bog til film

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmaterialer

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Pinocchio

Folkeeventyret – læst, fortalt, set!

Undervisningsmateriale

Eventyret er en af de helt grundlæggende fortælleformer, som binder os sammen fra generation til generation. Til denne film anbefaler vi, at I arbejder med eventyrgenren før og efter visningen. I materialet her får i et forløb om folkeeventyret som genre, som I vil kunne trække på i jeres arbejde med filmen. I vil arbejde med folkeeventyrets forskellige modaliteter som en oprindeligt oral historie, som sidenhen blev indsamlet og nedskrevet, og som I nu skal opleve på film. Gennem sjove og kreative øvelser, hvor eleverne selv bygger eventyr, får I praktisk kendskab til eventyrets basale byggesten og fortællestruktur. I vil kunne bruge den viden til at genkende genretræk i den film, I skal se og forholde jer til, om den faktisk er et eventyr eller om den bryder med reglerne.

Eventyrets byggesten

Undervisningsmateriale

Lær eventyrets basale regler at kende gennem sjove og kreative øvelser, der sætter hele klassen i gang med at fortælle og finde på. Før visningen arbejder I med eventyrets karakterer og grundstruktur (hjemme-ude-hjem), og efter visningen samler I op med en sanseøvelse, genkendelse af genretræk og morale samt en anmeldelse. Vi anbefaler både dette materiale til film, der kan kategoriseres som klassiske eventyr og film som trækker på (eller måske endda bryder med) de basale genretræk for eventyret.