På rejse med gode venner

Kortfilmpakke
Kom på rejse med Tommelise, pigen Jane og isbjørneungen Ursa væk fra hjemmet og ud på ukendt territorium. Cowboy, Indianer og hest bliver hjemme, men det er slet ikke så kedeligt endda. Denne pakke af sjove og smukke tegnefilm og stop-motions er fyldt af eventyrlyst, venskab, talende dyr, dumdristigt legetøj og (lidt for) spændende nye verdener lige uden for hoveddøren. Der er garanti på hygge i biografen!

Tommelise

Kortfilm / Andrea Love / USA

“Der var engang en kone, som så gerne ville have sig et lille bitte barn, men hun vidste slet ikke, hvor hun skulle få et fra..” Sådan starter H. C. Andersens fortælling om den lille blomsterpige Tommelise, som bliver født ud af en blomst. I denne nyfortolkning af eventyret stop-motion-animerer filminstruktør Andrea Love det berømte lille barn i filt, og vi følger hende, da hun en nat vover sig ud i verden. En ny og dejligt uldet version af det klassiske eventyr om et lille væsen på et stort eventyr.

Cowboy, Indianer og Hest på sommerferie

Kortfilm / Vincent Patar & Stéphane Aubier / Belgien, Frankrig & Schweiz

Hvem vil du helst være? Cowboy, Indianer eller Hest? Det er sommerferie, og det regner. Cowboy, Indianer og Hest skal ikke ud og rejse. De skal være hjemme hele sommeren. Det lyder måske kedeligt, men nej… Brætspil, biograf, slåskamp, fukssvans, hammer, søm, frokostpause. Der skal bygges et skib hele natten (af naboens gulvbrædder), soves, camperes, spilles klaver og snydes i cykelløb. De tre stykker retro-legetøj har travlt med at have det ALT for sjovt. BUSTER præsenterer den nyeste og måske endda allerbedste af de super bizarre stop-motion-film om Cowboy og Indianer, som altså bedst beskrives som JACKASS for 7-årige. Glæd jer!

Ursa og nordlystets sang

Kortfilm / Natalia Malykhina / Norge

Isbjørneungen Ursa er så optaget af at lege i sneen, at han bliver væk fra sin mor. Nu er Ursa helt alene i det mørke, kolde Arktis og skal trodse både snestorme og skarpe isklitter på sin færd mod Nordlyset, som han håber kan hjælpe med at finde hende igen. Heldigvis møder Ursa en masse polardyr – rensdyr, sæler, hvaler, sneugler og hvalrosser – der er både venlige og hjælpsomme, og viser ham vejen. En sød film med masser af ånd for de yngste om alle dyrene langt mod nord.

Mor er øsende regn

Kortfilm / Hugo de Faucompret / Frankrig

Hør skoven synge i Hugo de Faucomprets fortryllende animationsfilm 'Mor er øsende regn'. 9-årige Jane bliver sendt ud på landet til sin mormor, fordi hendes mor har brug for ro til at blive rask oven på en depression. Hos mormor træder Jane ind i en besynderlig og anderledes verden med edderkoppespind, en stærk lugt af løg og de nye venner, Sonia, Leo og Cloclo. Jane opdager, at hun kan alt muligt, hun ikke troede, hun kunne, og ender med at inspirere sin mor til at komme tilbage til livet.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Emner: Eventyr, Natur, Norden & Familie
Temaer: Nordiske filmfortællinger, Kærlighed til naturen & Sanserne i biografen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.