På rejse med gode venner

Kortfilmpakke / 71min
Kom på rejse med Tommelise, pigen Jane og isbjørneungen Ursa væk fra hjemmet og ud på ukendt territorium. Cowboy, Indianer og hest bliver hjemme, men det er slet ikke så kedeligt endda. Denne pakke af sjove og smukke tegnefilm og stop-motions er fyldt af eventyrlyst, venskab, talende dyr, dumdristigt legetøj og (lidt for) spændende nye verdener lige uden for hoveddøren. Der er garanti på hygge i biografen!

Tommelise

Kortfilm / Andrea Love / USA / 9min

“Der var engang en kone, som så gerne ville have sig et lille bitte barn, men hun vidste slet ikke, hvor hun skulle få et fra..” Sådan starter H. C. Andersens fortælling om den lille blomsterpige Tommelise, som bliver født ud af en blomst. I denne nyfortolkning af eventyret stop-motion-animerer filminstruktør Andrea Love det berømte lille barn i filt, og vi følger hende, da hun en nat vover sig ud i verden. En ny og dejligt uldet version af det klassiske eventyr om et lille væsen på et stort eventyr.

Cowboy, Indianer og Hest på sommerferie

Kortfilm / Vincent Patar & Stéphane Aubier / Belgien, Frankrig & Schweiz / 26min

Hvem vil du helst være? Cowboy, Indianer eller Hest? Det er sommerferie, og det regner. Cowboy, Indianer og Hest skal ikke ud og rejse. De skal være hjemme hele sommeren. Det lyder måske kedeligt, men nej… Brætspil, biograf, slåskamp, fukssvans, hammer, søm, frokostpause. Der skal bygges et skib hele natten (af naboens gulvbrædder), soves, camperes, spilles klaver og snydes i cykelløb. De tre stykker retro-legetøj har travlt med at have det ALT for sjovt. BUSTER præsenterer den nyeste og måske endda allerbedste af de super bizarre stop-motion-film om Cowboy og Indianer, som altså bedst beskrives som JACKASS for 7-årige. Glæd jer!

Ursa og nordlystets sang

Kortfilm / Natalia Malykhina / Norge / 10min

Isbjørneungen Ursa er så optaget af at lege i sneen, at han bliver væk fra sin mor. Nu er Ursa helt alene i det mørke, kolde Arktis og skal trodse både snestorme og skarpe isklitter på sin færd mod Nordlyset, som han håber kan hjælpe med at finde hende igen. Heldigvis møder Ursa en masse polardyr – rensdyr, sæler, hvaler, sneugler og hvalrosser – der er både venlige og hjælpsomme, og viser ham vejen. En sød film med masser af ånd for de yngste om alle dyrene langt mod nord.

Mor er øsende regn

Kortfilm / Hugo de Faucompret / Frankrig / 26min

Hør skoven synge i Hugo de Faucomprets fortryllende animationsfilm 'Mor er øsende regn'. 9-årige Jane bliver sendt ud på landet til sin mormor, fordi hendes mor har brug for ro til at blive rask oven på en depression. Hos mormor træder Jane ind i en besynderlig og anderledes verden med edderkoppespind, en stærk lugt af løg og de nye venner, Sonia, Leo og Cloclo. Jane opdager, at hun kan alt muligt, hun ikke troede, hun kunne, og ender med at inspirere sin mor til at komme tilbage til livet.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Klassetrin: Børnehave & Indskoling
Emner: Eventyr, Natur, Norden & Familie
Temaer: Nordiske filmfortællinger, Kærlighed til naturen & Sanserne i biografen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: På rejse med gode venner

Eventyrets byggesten

Undervisningsmateriale

Lær eventyrets basale regler at kende gennem sjove og kreative øvelser, der sætter hele klassen i gang med at fortælle og finde på. Før visningen arbejder I med eventyrets karakterer og grundstruktur (hjemme-ude-hjem), og efter visningen samler I op med en sanseøvelse, genkendelse af genretræk og morale samt en anmeldelse. Vi anbefaler både dette materiale til film, der kan kategoriseres som klassiske eventyr og film som trækker på (eller måske endda bryder med) de basale genretræk for eventyret.