På eventyr med dyr

Kortfilmpakke
Tropiske fisk, legesyge katte, pingviner på afveje og skyggen af en bjørn. Vi har samlet de bedste små film om dyr i til en skøn biografoplevelse fyldt af pels, fjer og farverige skæl. Dyr har altid spillet en helt særlig rolle i menneskets historier og drømme. Med settings så forskellige som en lejlighed i Tyskland, en båd på Stillehavet, et sort/hvidt papir og den engelske Countryside fantaserer børn om dyrenes hemmelige liv. Historierne om de nuttede, søde, drillesyge og (måske) farlige dyr er små visuelle kunststykker, der samtidig fortæller os om kedsomhed og nysgerrighed, venskab og savn.

Pingvin i byen

Kortfilm / Florinda Frisardi / Tyskland

De to søstre Lika og Bianca er ved at smelte i lejligheden i det høje hus under en hedebølge i sommerferien. Lillesøster Lika savner sin legetøjspingvin Pomito, som hun har glemt henne på skolen. Hun forestiller sig, hvordan han ligger der, helt alene under hendes stol på den tomme skole. Eller var han egentlig ikke med til skolekoncerten? Eller var det i skolegården, hun så ham sidst? Historierne om, hvor Pomito sidst er set, og hvad pingvinen laver nu, bliver vildere og vildere, indtil…? Et stærkt og dovent lille stykke sommerferiepoesi, som er perfekt til at tale om fantasi og selv gå igang med at fortælle (løgne)historier!

IDODO – hvordan fisken fik sin farve

Kortfilm / Ursula Ulmi / Papua Ny Guinea, Schweiz & USA

Hvordan fik fiskene deres farver? I en rokkende båd på stillehavet stiller en dreng dette spørgsmål til sin bedstefar i filminstruktør Ursula Ulmis smukke animationsfilm. Bedstefaderens svar er en legende fra deres hjemegn, øriget Papua New Guinea, nord for Australien. For længe længe siden undrede det indbyggerne i en lille landsby, at alt var i uorden, når de kom hjem efter en lang dags arbejde. De gemte sig hele dagen, og så grå fisk skylle op på stranden og forvandle sig til mennesker. Fiskene holdt fest dagen lang, fordi de elskede at klæde sig ud i alt menneskets pynt. En universel fortælling om det nysgerrige menneskes lyst til at finde forklaringer på naturens mange gåder fortalt med et væld af stillehavsfarver på pergamentpapir.

Kat og fugl

Kortfilm / Franka Sachse / Tyskland

En hvid fugl bor i en sort verden og møder en sort kat, der lever i en hvid verden. I starten er alt ordnet i det ene og det anden, men i det øjeblik de mødes, støder deres verdensbilleder sammen. Den prisvindende animationsfilm giver Ying og Yang baghjul med sin opfindsomme leg med saks og pap. Det viser sig, at verden ikke er sort/hvid, og at ens jagtbytte faktisk kan vise sig at være en rigtig god legekammerat.

Bjørnejagten

Kortfilm / Joanna Harrison & Robin Snow / Storbritannien

Tag på bjørnejagt med en britisk søskendeflok! Rosie, Teddy, Katie, Max, Stanley og deres hund Rufus er alene hjemme og beslutter sig for at gå på bjørnejagt i landskabet omkring deres hus på landet i England. Under jagten på det store dyr bevæger de sig over engen og floden, gennem mudder og ind i den mørke skov. De oplever en drabelig snestorm og ender ved havet, hvor de opdager en grotte. Kunne der bo en bjørn her? Man bliver glad af denne britiske animationsfilm baseret på børnebogsforfatteren Michael Roses børnebogsklassiker af samme navn. Filmen er hånd-animeret og fuld af små sproglige finesser. Et smukt ekstra fortællelag om savnet af en bedstefar vil røre de ældre børn.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & naturfagene
Emner: Eventyr & Familie
Tema: Sanserne i biografen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.