Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Nye Mennesker + Out of the Cradle

Instruktør: Sia Søndergaard, Steen Rasmussen
Original titel: Nye mennesker, 2019
Varighed: 19 min. + 52 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Hvad kan man få ud af en 4000 år gammel hårtot fra et fortidsmenneske på Grønland? Ikke så lidt endda! Eske Willerslev og hans team skrev verdenshistorie, da de kortlagde arvematerialet fra en mand af den grønlandske Saqqaq-kultur. Her fik vi en helt ny indsigt i menneskenes bevægelser over kontinenter i vores tidlige fortid.

På sin Grønlandsekspedition i begyndelsen af 1900-tallet faldt polarforskeren Knud Rasmussen over en mærkelig fortælling om menneskenes rejser rundt i verden. Gamle Merkrusark fortalte historien om shamanen Kridtlarssuark og hans folks lange tur over isen mod ukendt land. “Forskeren er vores tids opdagelsesrejsende”, mener Eske Willerslev. “Videnskaben er ukendt land, som forskeren rejser ind i”.

En fantastisk smuk film, som spinder opdagelsesrejsen og DNA-forskning sammen med smukke animationer. Fortællerstemmen tilhører filminstruktøren Steen Rasmussen, som vi kender fra Wikke og Rasmussen.

Afspil trailer NYE MENNESKER

Bemærk at filmen vises på dansk.

OUT OF THE CRADLE
Hvordan udviklede menneskehedens tidligste forfædre sig til at blive den dominerende art på kloden? Videnskabs-dokumentarfilmen “Out of the cradle” er en action-packed fortælling om den nyeste forskning, indenfor menneskets oprindelse, fortalt af ledende arkæologer og forskere fra hele verden.

Filmen fortæller historien om flere millioner års evolutionshistorie på en anderledes måde med meget livagtige scener fra Afrika og Europas vilde landskaber. Du står pludselig i en hyperrealistisk version af fortiden blandt forhistoriske hominider og neandertalere.

Filmen benytter de nyeste teknikker indenfor HD computergrafik, og dens cutting-edge VFX sekvenser er skabt af nogle af verdens førende computerspils-skabere. Filmen er instrueret af japanske Toru Suetsugu, og det er lykkedes ham at levendegøre den nyeste forskning indenfor arkæologi og DNA, på en nærværende og lærerig måde.

Afspil trailer OUT OF THE CRADLE

Bemærk filmen vises på engelsk med danske undertekster

Særvisning 23.9 kl. 10 & 24.9 kl. 9.30

med biolog og videnskabsjournalist Kristoffer Frøkjær 

– ER DU NYSGERRIG?

Hvordan laver man en hund med to hoveder? Og hvor meget prutter mennesker egentligt? Det er et par af de eksperimenter Kristoffer Frøkjær går på opdagelse i, i hans nye bog “Manden, der fik skåret sin hjerne i skiver – og 49 andre vilde forsøg”.

Til to særvisninger, får vi besøg af Kristoffer, der fortæller historier om de mærkelige, til tider uhyggelige og næsten altid lidt skæve hjørner af videnskaben. 

Arrangementet er blevet til i samarbejde med Politikens Forlag.

Foto: Martin Kunzendorf

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Biologi, Dansk, Historie, Natur/Teknologi

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk
Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): Danmark, Japan

Tips til lærerne:

Filmene kan bruges på et væld af måder – som udgangspunkt for at lære om DNA og forskning i naturfagene eller at tale myter og sagn i dansk. Brug dem i BUSTERs forløb om naturvidenskab og gå selv på opdagelse i naturen med klassen.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om NATURVIDENSKAB.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.