Dato, tidspunkt & sted

2. oktober 2020 - Kl. 10:00 til 11:45 - Empire Bio
DKK 17,00

på lager

Ryd

Børn laver film SPECIAL

Instruktør: Emil Nørgaard Munk, Ida Marie Gedbjerg, børn og unge fra Blågårds skole og Charlotteskolen
Original titel: Da Danmark lukkede ned, 2020
Varighed: ca. 90 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Nordea fonden og BUSTER Filmfestival afholder verdenspremiere på film skabt på SUPERTOTAL på Charlotteskolen i Hedehusene, samt Blågård skole i København. Igennem et år har eleverne fra på special-valgfaget SUPERTOTAL arbejdet med dokumentariske fortælleformer med den professionelle danske dokumentarfilminstruktør Ida Marie Gedbjerg.

Nu kan du se deres film på det store lærred, sammen med filmen “Da Danmark lukkede ned”, som er en film, der samler over 200 film fra børn og unge over hele Danmark under nedlukningen af Danmark i marts, april, maj 2020.

Efter en introduktion ser vi alle filmene og herefter vil en række børn og unge stille op til Q&A, hvor man kan spørge ind til produktionerne.

Filmen får Verdenspremiere på Buster Filmfestival 2020.

DA DANMARK LUKKEDE NED
BUSTER Filmfestival og Nationalmuseets filmprojekt “Lockdown i Danmark” / “Da Danmark lukkede ned” opstod spontant i den første uge i marts 2020, da Danmark blev lukket ned på grund af Corona-pandemien. Videoerne væltede ind fra hele landet og projektet udviklede sig hurtigt i samarbejde med filminstruktør Emil Nørgaard Munk, som begyndte at følge en række børn i alderen 7 – 14 år rundt om i Danmark.

Filmen viser, hvordan danske børn hver især står i unikke situationer og håndterer krisen på forskellige måder: Nogle går kreativt til værks gennem musikvideoer, stop motion film og animationer, andre er særligt udsatte pga. Sygdom og skal passe ekstra godt på. Mange børn savner deres bedsteforældre og endelig er der dem, der formår at fokusere på det positive i situationen. Fx at der er mindre forurening end der plejer, og at der nu pludselig er god tid til at være sammen med far, der ellers altid er på arbejde.

På tværs af de unikke børneliv findes dog også en fælles fortælling om hjemmeundervisning, lange eftermiddage på trampolinen, fællessang og regnbuer i en helt særlig tid, hvor Danmark er gået i stå.

Filmen får Verdenspremiere på BUSTER Filmfestival 2020.

Se trailer DA DANMARK LUKKEDE NED

SUPERTOTAL er støttet af Nordea-fonden og Slots- og kulturpujlen
Film- og medielinjen på Blågårds Skole er støttet af Skoletjenesten og Nordea-fonden.

Klassetrin:
Indskoling, Mellemtrin, Udskoling

Fag: Dansk, Historie

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk

Land(e): Danmark

Nordea Fonden og BUSTER præsenterer:
Børn laver film

 

Tips til lærerne:

Med BUSTERs materiale kan eleverne sætte fokus på, hvad der sker med fortællinger og film, når børn og unge er medfortællere.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2020 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om BØRN LAVER FILM.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.