Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Nattevagten + Savnet

Instruktør: Ole Bornedal + Mads Reuther
Original titel: Nattevagten, 1994, + Savnet, 2019
Varighed: 107 min. + 21 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

NATTEVAGTEN
BUSTER Filmfestival er stolte af at kunne vise spillefilmen “Nattevagten” i vores “Horror for begyndere” filmprogram under festivalen 2020. Filmen er ubetinget Danmarkshistoriens bedste gyser og spændingsfilm.

Filmen handler om Martin, der får et studenterjob som nattevagt på Retsmedicinsk Institut. Her skal han hver nat holde opsyn med de rum, de døde opbevares i, inden deres endelige hvile. Samtidig finder en serie bestialske kvindemord sted i København og der begynder at ske mærkelige ting på Retsmedicinsk institut.

Filmen er fyldt med suspense og chok. Alle genrens kendetegn. Filmen er samtidig, den dengang 24 årige, skuespiller Nikolaj Coster-Waldau´s gennembrudsfilm (kendt som Jaime Lannister i serien Game of Thrones) og så er den skrevet og instrueret af filminstruktør Ole Bornedal. Filmen blev lavet i en amerikansk udgave i 1996 og er produceret af Michael Obel.

Afspil trailer NATTEVAGTEN

SAVNET
“Savnet” er instruktør Mads Reuthers spændingsfilm om den ældre clairvoyante Steen, som har et både creepy og nyttigt talent. Han kan nemlig hjælpe med at opspore forsvundne personer via sine psykiske evner.

Skuespilleren Stig Hoffmeyer spiller rollen som Steen med stor troværdighed og vi oplever både den rutinerede clairvoyant med de overnaturlige evner i rollen som far og bedstefar i filmen.

Det er det dragende krimiplot om en forsvunden dreng og hans desperate mor, der driver filmen fremad og det er både uhyggeligt og spændende. På sidelinien står clairvoyantens barnebarn, der har fødselsdag og glæder sig til, at bedstefar kommer på besøg til kage, men sådan kommer det ikke helt til at gå.

Afspil trailer SAVNET

Mere end film:
med gyser-ekspert Rikke Schubart

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer.

Som introduktion til begge visninger kommer filmforsker og gyser-ekspert fra Syddansk Universitet Rikke Schubart og fortæller os lidt mere om den brede gyser-genre, og hvad der gør en gyser ekstra uhyggelig!

Måske det kan inspirere eleverne til at lave deres helt egen gyserfilm?

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Dansk, IT og medier

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk

Land(e): Danmark

Tips til lærerne:

Vi viser instruktør Mads Reuthers korte spændingsfilm ‘Savnet’ om den ældre clairvoyante Steen, som forfilm til Ole Bornedals klassiker Nattevagten. Det er begge genrefilm som supplerer hinanden godt i forhold til at identificere gyser og horrorgenrens to centrale begreber suspense og chok i fagene dansk og IT og medier.

Med BUSTERs undervisningsmateriale kan eleverne lære om gyser og horror genrens begreber suspense og chok, med udgangspunkt i filmen.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken HORROR FOR BEGYNDERE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.