Trailer

Miss Viborg

Marianne Blicher / Danmark / 99min
Filmen om den aldrende tidligere skønhedsdronning Solvej og hendes venskab med naboens datter, den 17-årige rodløse og grænsesøgende teenager Kate, er en af årets store danske komedier. Den er malerisk kærlig i sit portræt af livet som henholdsvis ungdomsarbejdsløs og førtidspensionist i det sociale boligbyggeri i Viborg. En rigtig film fra blokken og de almennyttige boliger. Solvej pusher smertestillende medicin i sit kvarter, men da hun kommer til skade i forbindelse med et indbrud, allierer hun sig med Kate. De to indgår et makkerskab ud over det sædvanlige. Det udvikler sig til en roadtrip sydpå i en søgen efter Kates biologiske far. Filmen er fuld af dansk kultur - roulader, snøfler, Preben Elkjær og lattergas-patroner - og stiller os det vigtige spørgsmål: hvad sker der, hvis man alligevel tror på venskabet og kærligheden til sidst?

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie, Normer og identitet & Norden
Tema: Nordiske filmfortællinger

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Miss Viborg

Normer og identitet

Undervisningsmateriale

De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.