Mia og den hvide løve (Weekend)

Instruktør: Mia et le lion blanc (Mia and the white lion)
Original titel: Mia et le lion blanc (Mia and the white lion), 2018
Varighed: 98 min. + 20 min. Mere end Film i biografen

En film om et helt nært venskab mellem en pige og en løve. Lyder godt – men hvordan filmer man lige det uden computeranimation? Det er lykkedes Gilles de Maistre i denne lysende kærlige fortælling om venskab og om at passe på de sidste vilde hvide løver, i det sydlige Afrika. Hvor vi kommer heeeelt tæt på de store kattedyr.

Optagelserne til filmen om “Mia og den hvide løve” startede, da skuespiller Daniah De Villiers var 10 år og sluttede, da hun var 18 år.

Instruktøren Gilles de Maistre sætter via filmen fokus på Sydafrikas “Canned lion jagt-industri”, som hvert år betyder, at omkring 8.000 løver opdrættet i fangenskab i Sydafrika, sælges til trofæjægere, som betaler helt op til 350.000 kroner for at skyde en løve i et indhegnet område. Selve beskrivelsen af hvordan denne trofæ-industri fungerer, er en af de dramatiske scener i filmen.

“Man kan ikke forandre verden”, råber Mias far, da hun stikker af med løven Charlie for at redde ham fra trofæjægere, men jo, det kan Mia. Heldigvis.

VISNINGER:

Søn, 27/9 kl. 09:30 – Grand Teatret
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

MERE END FILM:
Med science youtuber og forfatter Maria Jarjis

– Kan man have løver som kæledyr?

Maria Jarjis er en genial formidler, der med sin Youtube-kanal har skabt en anderledes online trend i Danmark, med fokus på videnskab, mysterier og nysgerrighed.

Hun er aktuel med bogen “WTF er det – lad os undersøge det sammen” der med samme energi, undersøger alt fra bermudatrekantens mysterier, til hvorfor nogle mennesker er venstrehåndede.

I “Mere end film”, vil Maria sammen med publikum dykke ned i de vilde kattes natur og undersøge hvorfor man skal passe på, med at have løver som kæledyr.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med Politikens Forlag.

 

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): Frankrig, Sydafrika, Tyskland