Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Maja + Konfirmanden

Instruktør: Marijana Jankovic + Marie Louise Damgaard Nielsen
Original titel: Maja, 2018, + Konfirmanden, 2019
Varighed: 22 min. + 19 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

MAJA 
En spændende vellykket film om 6 årige Maja, der en tidlig morgen afleveres i børnehaven af sin far. Majas far taler ikke godt dansk og det gør Maja heller ikke. Børnehaven virker pludselig eksotisk og fremmed og pædagogen Erling, spillet af Jesper Christensen, virker ikke helt så venlig, selvom han prøver.

I børnehaven kommer Maja i konflikt med de andre børn, fordi hun ikke kan sproget, og fordi hun hele tiden prøver at rydde op efter de andre børn.

Pædagogerne prøver at komme hende i møde, men hun ender hele tiden i situationer, hvor hun bliver misforstået, fordi ingen i børnehaven forstår, hvad hun vil. Som én af de sidste bliver Maja hentet af sin far. Majas mor sidder ude i bilen og venter. Maja og hendes far sætter sig ind i bilen til Majas mor, men de kører ingen steder.

Filmen er instruktør Marijana Jankovic´s debutfilm.

Afspil trailer MAJA 

Bemærk at filmen vises med danske undertekster.

KONFIRMANDEN
Filmen fortæller historien om dagen for Mathias’ konfirmation. Mathias er en transkønnet dreng, og det er ikke let at få lov at være den konfirmand man er, når både præst og familie kalder Mathias det forkerte navn, eller er uforstående og ufølsomme overfor hans kønsidentitet og transition. Det vil Mathias’ rådvilde mor ikke lade stå til, og filmen følger morens ivrige forsøg på at gøre dagen god for Mathias og kræve respekt fra familien, der er samlet i et af de hvide partytelte, som vi alle kender fra familiefesterne. Men i morens iver overser hun måske faktisk hvad det egentlig er der fucker med Mathias.

Afspil trailer KONFIRMANDEN

Bemærk at filmen er på dansk.
Fotos af Cinematographer Robin Holtz

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Dansk, Historie, IT og medier

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk
Med dansk tale

Land(e): Danmark

Tips til lærerne:

Begge film handler om at finde sig til rette med den man er, uanset køn eller baggrund, sammen med sin familie eller på trods af sin familie. Det er derfor oplagt at arbejde med materialet ‘Identitet & Normer’ og materialet om ‘Familie’ i forbindelse med filmene. Som to danske film, er det også oplagt at arbejde med vores materiale ‘Nordiske sprog’. Til denne visning får I 3 undervisningsmaterialer med i købet.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om NORDISKE SPROG, IDENTITET OG NORMER og FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.