Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Madison midt imellem + Sam og atomkraftværket

Instruktør: Ulla Søe + Ömer Sami
Original titel: Madison midt imellem, 2020, + Sam & the plant next door, 2019
Varighed: 39 min. + 23 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

MADISON MIDT IMELLEM 
Den danske instruktør Ulla Søes film “Madison midt imellem” er en rigtig spændende og nærværende film om Madison, som er en 12 årig pige. Hun har altid har været som en af drengene i klassen, gået i drengetøj og spillet basket på drengeholdet.

Men nu, hvor hun er blevet ældre, synes Madisons træner, at det er vigtigt, at hun også begynder spille med pigerne, hvis hun virkelig vil noget med sin sport.

Filmen følger Madison da hun langsomt åbner sig for nye muligheder og oplever, at hun kan have det godt mange steder, uden at lave om på sig selv. En ærlig, nærværende og medrivende dokumentar.

Bemærk at filmen er på dansk.

 

SAM OG ATOMKRAFTVÆRKET
11 årige Sam vokser op i skyggen af Storbritanniens største atomkraftværk. Han gør sig mange tanker om, hvad det betyder for ham og naturen, landskabet, byen og menneskene, hvor han bor. Han drømmer om at beskytte livet i havet og blive marinebiolog, men da han samtidig også er nødt til at få sig en uddannelse på en dyr skole, som hans forældre ikke har råd til uden støtte, bliver han konfronteret med, at hans eneste mulighed for at komme ind på sin drømmeuddannelse, som marinebiolog, er at tage imod støtte fra det energifirma, der har bygget kraftværket.

Sam må finde ud af, hvad for et menneske, han gerne vil være.

Filmen er skabt i samarbejde med den britiske avis The Guardian og er instrueret af den danske instruktør Ömer Sami. Det er en nærværende og klog film, der beskriver Sams dilemma på en interessant måde.

Bemærk at filmen vises på engelsk med danske undertekster.

særvisning 21.9. kl. 10

Med filmenes instruktører Ulla Søe & Ömer Sami

Til Danmarkspremieren får vi besøg af filminstruktører Ulla Søe og Ömer Sami!!!!

De har på hver deres måde arbejdet med børn, der i en tidlig alder, har stået med nogle svære livsvalg.

I ægte premiere-stil præsenterer begge instruktører deres  film for publikum.

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Biologi, Dansk, Natur/Teknologi

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk
Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): Danmark, England

Tips til lærerne:

De to kortfilm om jævnaldrende britiske Sam og danske Madison er begge film, der handler om børn som har en meget stærk indre stemme. Børn der stiller sig selv livets store spørgsmål, mens de leder efter deres identitet. Begge med inspirerende og imponerende kraft og til inspiration for alle os andre.

‘Sam og atomkraftværket’ lægger op til en rigtig dilemma-diskussion. Tal om fordele og ulemper ved atomkraftværket og brug BUSTERs undervisningsmateriale ‘Naturvidenskab Biodiversitet’.

‘Madison midt imellem’ er oplagt til at tale om forskellige former for identitet og hvordan, de er præget af de omkringliggende normer. Dyk ned i undervisningsmaterialet ‘Identitet & Normer’.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER og BIODIVERSITET.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.