Lou på en sur dag + Kortfilm om dyr og natur

Instruktør: Yawen Zheng, Helene Ducrocq, Þórunn Hafstað, Joanna Harrison, Robin Snow
År: 2021, 2020, 2016,
Varighed: 75 min.

Kom med på opdagelse i naturen med fire sjove og spændende kortfilm. Vi skal møde en lille ulv der er blevet væk fra sin mor, lege i Islands vilde natur, være hos frække Kiko, når han opdager at det er bedre at være venner med dyrene på bondegården end at ligge i krig med dem – og sidst men ikke mindst skal vi på bjørnejagt i den engelske natur.

Kiko og dyrene / Instr. Yawen Zheng / Frankrig, New Zealand / 2020 / 8 min
Drengen Kiko er alle bondegårdsdyrenes store skræk. Filmen er instrueret af den unge kinesiske animations instruktør Yawen Zheng, og bærer hendes særlige præg af kærlighed til naturen.

Lupin / Instr. Helene Ducrocq / Frankrig / 2020 / 11 min
En lille ulv bliver væk fra sin mor og gemmer sig i en have. Her bliver den fundet af tre børn der redder den fra de forvirrede voksne, ved at lede den tilbage til skoven. En smuk animationsfilm der leder tankerne hen på H.C Andersens papirklip.

Leg! Vand / Instr. Þórunn Hafstað / Island / 2020 / 5 min
En gruppe børnehavebørn leger i Islands vilde natur – I dette afsnit af ‘Leg!’ leger børnene i bækken og deres fantasi bliver til legens fortælling. 

Bjørnejagten / Instr. Joanna Harrison, Robin Snow / 2016 / 28 min
En britiske animationsfilm baseret på børnebogsforfatteren Michael Roses klassiker. En søskendeflok på fem er alene hjemme og beslutter sig for at gå på bjørnejagt. Under jagten  bevæger de fem sig over engen og floden, gennem mudder, ind i den mørke skov og ender ved havet. 

EVENT: Illustrator Signe Kjær og Picture Book Collective præsenterer ‘Lou på en sur dag’ – en smukt animeret interaktiv fortælling med Signes tegninger på det store lærred ledsaget af smuk musik og live-oplæsning. Lou er sur, allerede inden hun åbner øjnene. Hun vil ikke have tøj på, kjolen kradser og strammer. Det er den dårligste kjole i hele verden! Sådan begynder fortælling om den lille Lou, som hverken vil have grød eller kjole. Døren siger bang, og Lou og hendes bedste ven går ned til haletudserne.

Date:

9. October 2021

Time:

10:00 - 11:15

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her