Dato, tidspunkt & sted

28. september 2020 - Kl. 11:00 til 13:23 - CinemaxX
DKK 17,00

på lager

Ryd

Lazzaro den lykkelige

Instruktør: Alice Rohrwacher
Original titel: Lazzaro felice, 2018
Varighed: 128 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Den unge Lazzaro beskrives måske bedst som en blanding af Forrest Gump og Klodshans. Vi møder den uskyldige og lidt tungnemme karakter i en forunderlig setting et sted i Italien. Vi er i grænselandet mellem fabel, folkeeventyr og en sær realisme.

På en stor øde landejendom arbejder en gruppe fæstebønder hårdt for en arrogant godsejer, fuldstændig afsondret fra resten af verden. Men denne middelalderlige tidsboble brister, da det kommer for dagen, at tiden for fæstebønder for længst er slut, og at godsejeren har snydt dem alle.

Filminstruktør Alice Rohrwacher mikser store emner som ondskab, det rene hjerte og social ulighed i et filmisk eventyr, som vi ikke har set det før. Det er vildt, smukt, råt og meget mærkværdigt.

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Dansk

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Italiensk
Med danske undertekster

Land(e): Frankrig, Italien, Schweiz, Tyskland

Tips til lærerne:

BUSTER lægger med undervisningsmaterialet op til, at I arbejder med folkeeventyret, filmen den både trækker på og afviger fra. Her arbejdes også med forskellige modaliteter: mundtlighed, tekst og film.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om EVENTYR.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.