Dato, tidspunkt & sted

30. september 2020 - Kl. 11:00 til 12:52 - CinemaxX
DKK 17,00

på lager

Ryd

Lammet

Instruktør: Mario Piredda
Original titel: L´Agnello, 2019
Varighed: 97 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

En kærlig, dramatisk og meget rørende familiehistorie om at stå op for hinanden, når det virkelig gælder. 16 årige Anita’s far har kræft. For at lægerne skal kunne behandle ham, skal der findes en donor, der matcher og det gør hverken Anita eller hendes bedstefar.

Ingen vil spørge Anitas onkel, Gaetano. De to brødre er nemlig uvenner og det er ikke nemt at bede Gaetano om hjælp, men Anita er ikke bange.

Filmen fortæller historien om en familie og om Anita og hendes fars nære og kærlige forhold til hinanden. De bor i Sardinien i Italien nær Salto di Quirra, som er en enorm militærbase, Italiens største testing site af raketter og avancerede våben.

En del af indbyggerne i området har over de sidste 50 år udviklet kræft, især bønder og fåreavlerne ude i landdistrikterne, der lever, ligesom Anita’s bedstefar, på en lille gård med får og lam. Og nu rammer ulykken igen. Filmen, som på italiensk bærer titlen “L´Agnello”, er instrueret af Mario Piredda.

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Dansk

Sprog / dubbing / undertekster: Italiensk
Med engelske undertekster

Land(e): Italien

Tips til lærerne:

Med denne film er det muligt at arbejde med undervisningsmaterialet ‘Familie’. Her kan man arbejde med forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.