Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Lammet

Instruktør: Mario Piredda
Original titel: L´Agnello, 2019
Varighed: 97 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

En kærlig, dramatisk og meget rørende familiehistorie om at stå op for hinanden, når det virkelig gælder. 16 årige Anita’s far har kræft. For at lægerne skal kunne behandle ham, skal der findes en donor, der matcher og det gør hverken Anita eller hendes bedstefar.

Ingen vil spørge Anitas onkel, Gaetano. De to brødre er nemlig uvenner og det er ikke nemt at bede Gaetano om hjælp, men Anita er ikke bange.

Filmen fortæller historien om en familie og om Anita og hendes fars nære og kærlige forhold til hinanden. De bor i Sardinien i Italien nær Salto di Quirra, som er en enorm militærbase, Italiens største testing site af raketter og avancerede våben.

En del af indbyggerne i området har over de sidste 50 år udviklet kræft, især bønder og fåreavlerne ude i landdistrikterne, der lever, ligesom Anita’s bedstefar, på en lille gård med får og lam. Og nu rammer ulykken igen. Filmen, som på italiensk bærer titlen “L´Agnello”, er instrueret af Mario Piredda.

Mere end film:
med Maria Hartmann fra Kræftens Bekæmpelse

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. Til denne visning ser vi frem til at Maria Hartmann fra Kræftens Bekæmpelses initiativ ‘Børn i Sorg’, kommer og fortæller om deres arbejde med børn og unge og deres sorgbearbejdning, fx hvis de mister en forælder til kræft. 

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Dansk

Sprog / dubbing / undertekster: Italiensk
Med engelske undertekster

Land(e): Italien

Tips til lærerne:

Med denne film er det muligt at arbejde med undervisningsmaterialet ‘Familie’. Her kan man arbejde med forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.