Kunstfilm for unge

Kortfilmpakke
Vi skifter til et andet gear og inviterer de ældste elever til at opleve kunst på det store lærred! Film der viser os verden på en anden måde, med andre midler. Film som ikke har pulsforhøjende spændingskurver og plot der fræser afsted, men i stedet fortæller gennem stemninger, billeder, lyd og farve. Vi oplever årstiderne skifte i sublime filmoptagelser i Island, får barndomserindringer serveret i syrede animationer, oplever søsterkærlighed gennem legende stiløvelser og ser 10.000 billeder gennem Googles billedudvælgelse. Kunsten er fri, legende og anderledes, men disse film fortæller os på hver deres måde, at den også bliver til gennem regler og benspænd.

Nest

Kortfilm / Hlynur Pálmason / Island

De islandske årstider danner baggrund for en helt unik oplevelse filmet fra én vinkel over et år af den anerkendte islandske instruktør Hlynur Pálmason. Tre søskende bygger en hule på en vild strandeng i Island, hvor snestorme bliver til lysende lykkelige forårsdage, og klare solnedgangs-aftener afløses af regnfulde morgener. Som publikum til denne smukke og vilde fortælling om en hule med en helt unik placering i verden, får vi i en sanselig oplevelse på første række. Sneen knitrer sprødt i vores ører, og vi holder vejret, når børnene klatrer rundt i højden. De tre søskendes kampe, jokes og øjeblikke af stor glæde bliver vores i det fortryllende landskab. En film der på trods af sin stilfærdige stil kalder på et væld af forskellige følelser, stemninger og sansninger.

Sierra

Kortfilm / Sander Joon / Estland

Mellem moderens drivhus fyldt med citroner og faderens garage fyldt med racerbilsdrømme lever en ung dreng en sorgløs barndom. En dag inviterer hans far ham med ind i sin højt skattede racerbil: han tuner den gamle røde Ford Sierra til off-road-kørsel og total vejkontrol i højeste fart. Alt er perfekt, indtil bilens ene dæk punkterer og truer med at tage luften ud af farens drøm. Den unge søn må træde til med alt, hvad han har. Det er et farvestrålende og mærkværdigt billed-ræs fyldt med kærlighed. På BUSTER er vi vilde med Sander Joons visuelle universer, hvor mættede farver og hvor skøre ideer fører til sande fortællinger.

Min søster Lola

Kortfilm / Martin de Thurah / Danmark

To smukke unge kvinder er alene i det frodige landskab ved et smukt gammelt hus på landet. Det er sommer. Deres forældre holder sig indenfor i huset, i skyggen. Pigerne har græsplænen, søen og himlen for sig selv. På disse dovne sommereftermiddage forsøger lillesøsteren at forstå sin gådefulde storesøster, der er på vej væk fra familiens lille økosystem. Filminstruktør Martin de Thurah har lavet en undersøgende og legende film om de usynlige bånd mellem to søstre, der bliver voksne. Filmen udfordrer det klassiske filmsprog med sine afrevne sekvenser og fortæller gennem stemninger mere end ord. Den danske instruktør kalder filmen en ‘brainstorm’ og rammen er improvisation.

Abyss

Kortfilm / Google’s Image Recognition AI & Jeppe Lange / Danmark

10.000 still-billeder kædet sammen af kunstig intelligens. Lyder det som en anderledes biografoplevelse? Gør jer klar til at blive bombarderet af verdens billeder! I ‘Abyss’ har videokunstneren Jeppe Lange brugt Googles billedsøgemaskine til at skabe en montage, hvor hvert billede ligner det foregående så meget som muligt. Sneglehuse bliver til trappeopgange, som bliver til kameralinser. Koraler bliver til spaghetti, som bliver til nudler, som bliver til blomster. Kunstig intelligens er nemlig ikke interesseret i størrelsesforhold eller følelser, men kun i abstrakte mønstre og farver. Og så er der pludselig ikke særlig langt fra stjernetåger til støvkorn! Verden bliver forbundet på de mærkeligste måder, og forbindelser opstår, hvor de mindst ventes. Filmen får en til at tænke på alle de billeder, man ser hver eneste dag. NB: Vær venligst opmærksom på, at filmen er uegnet for mennesker med epilepsi.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Emne: Digitale medier
Tema: Sanserne i biografen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.