Kunst og musik for børn

Kortfilmpakke
Få blæst ørerne fulde af dejlig musik og gør store øjne til smukke billeder i denne samling af korte film om kunst og musik. Der spilles på alle tangenter, trommeskind, knapper og strenge, når Sigurd Barrett sammen med Copenhagen Phil leder efter verdens bedste instrument. Kolibrier suger musikkens nektar i farvebombardementet ‘Englens trompet’ og ‘Hvordan jeg fik mine rynker’ har sin helt egen rytme med en sælsom stop-motion-filosofi. Nyd liflige toner og dansende billeder i biografens bløde plyssæde!

Verdens bedste instrument

Kortfilm / Sigurd Barrett & Jon Bonde Eriksen / Danmark

Sigurd Barrett har et stort og vigtigt spørgsmål: hvilket instrument er verdens bedste? Sammen med musikerne fra symfoniorkestret Copenhagen Phil søger han nu svaret i denne sprudlende musikfilm. Musikere i samme instrument-gruppe kan hurtigt blive enige om, at netop deres instrument må være symfoniorkestrets absolut bedste - og at alle de andre spiller for højt, ude af takt eller bare er taktløse! Det er straks værre, hvis hele orkestret skal nå til enighed. Hvordan løser man denne konflikt? Og hvordan finder man én gang for alle frem til, hvilket instrument der er det bedste? Gennem for­tæl­ling­er og sange om de forskellige instru­menter og nogle af de store mestres værker vil Sigurd og de mange orkester­musikere på festlig og fornøjelig vis give en helt særlig oplevelse af klassisk musik – på tætteste hold. Visningen sker i samarbejde med Musik & Ungdom. Læs mere om filmen og projektet på www.verdensbedsteinstrument.dk

Englens trompet

Kortfilm / Martinus Klement / Estland

Se en tosset idé blive til en mageløs musikalsk farvesymfoni. Små kolibrier stikker deres snabler ned i krogede trompeter og drikker af musikkens herlige nektar. Et syret tankeeksperiment i dejlige animationer, der hylder menneskets musik og naturens opfindsomhed.

Hvordan jeg fik mine rynker

Kortfilm / Claude Delafosse / Frankrig

Et hvidløg bliver til en ballerina, en kaffeplet en farlig drage, og en gulerod får gangster-attitude. Illustrator og animator Claude Delafosse foretrækker at lave film med ting i stedet for mennesker - for de er magiske! En utroligt charmerende stop-motion som mixer live-action med animation og krudsedulle-filosofi. Filmen er bygget op omkring en samtale mellem Claude og hans barnebarn om liv, kunst, familie og alt det, der får vores hjerter til at banke. Små historier, figurer og fortællinger knopskyder overalt - på en serviet ved bordet på en restaurant, i græsset i parken, eller på det slidte sæde i bussen. En film der inspirerer os til at fortælle historier, lave stop-motion, filosofere og ikke mindst gå på opdagelse efter nye former i de omgivelser, vi ellers har set os trætte på. Delafosse er desuden kendt for sine fagbøger for nysgerrige børn, som han udgiver på det lille forlag Planetnémo.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Emne: Familie
Tema: Sanserne i biografen

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.