Kortfilmspakke: Superhelte

Instruktør: Þórey Mjallhvít H.Ómarsdóttir, Jasmine Trinca, Þórunn Hafstað, Sean Mullin
År: 2020,
Varighed: 66 min.

Tags

Superhelte har mange former. Nogle redder menneskeliv på hospitaler, nogle redder deres by fra monstre, nogle er frygtløse i en brusende bæk og nogle ligner til forveksling en mor. Fire dejlige kortfilm om superhelte.

Beast Slayer / Þórey Mjallhvít H.Ómarsdóttir / Island / 2020 / 5 min
Vi er i Island i 2038 og en naturkatastrofe har ødelagt alt! Op af den sprængte jord kommer væsner fra sagaernes og eventyrernes verden som den unge Ormhildur må stå ansigt til ansigt med, hvis hun vil redde dagen.

At være min mor / Jasmine Trinca / Italien / 2020 / 12 min
En mor og datter er ude og gå, de slæber på en stor kuffert. De er både tæt sammen, søger efter hinanden, flygter fra hinandens selskab og vender om på rollerne som henholdsvis voksen og barn. Til sidst springer deres kærlighed til hinanden ud på smukkeste vis.

Leg! Byg / Þórunn Hafstað / Island / 2020 / 5 min
En gruppe børnehavebørn leger i Islands vilde natur – I dette afsnit af ‘Leg!’ bygger børnene og deres fantasi bliver til legens fortælling.

Zog og de flyvende læger / Sean Mullin / Storbritannien / 2020 / 25 min
Prinsesse Perle vil hellere være læge end prinsesse. Sammen med sin ven ridderen og dragen Zog hjælper hun alle der er kommet til skade i det lille kongerige. Kongen vil ikke have det, så han spærrer hende inde på slottet, men pludselig en dag bliver kongen selv syg.

 

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2021 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Date:

28. September 2021

Time:

10:00 - 11:06

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her

Andre visninger

06/10/2021 - 11:00

Klassetrin:
Børnehave, Indskoling

Fag: dansk

Sprog: Med dansk tale

Land(e): Island, Italien, Storbritannien

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om eventyrgenren med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Eventyret er en af vores helt grundlæggende fortælleformer som binder os sammen fra generation til generation. Men hvordan ser eventyret ud i dag? Og hvordan ser det ud, når det tager et spring ind i filmens verden? Vi har udvalgt en række sprudlende, sære og sanserige eventyr anno 2021. Som genren gør bedst, tematiserer filmene vigtige temaer som ‘godhed’ og ‘ondskab’, ‘venskab’ og ‘anderledeshed’. Samtidig giver udgør de gode og enkle eksempler til at lære om karakterer, handlingsforløb og forskellige modaliteter. De fantasifulde plots og farverige fortællinger lægger op til selv at prøve kræfter med fortællekunsten i klassen – og netop det kan I med vores tilknyttede undervisningsforløb, hvor vi skruer op for kreativt arbejde med eventyrets byggesten.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken EVENTYR.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne undersøge livet i en familie med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster er vild med familier i alle mulige former, farver og størrelser. Vi har samlet en række film, der på den ene eller den anden måde tager udgangspunkt i familielivet. Filmene er en en oplagt mulighed for at analysere film, hvor familien er omdrejningspunktet. Hvilke spændende fortællinger kommer der ud af det? Og hvad er filmenes budskaber om familien faktisk? Måske lærer eleverne noget nyt om, hvordan andre familier kan se ud og leve deres liv, og får tænkt over, hvilke familieformer vi er vante og uvante med at støde på i film og tv, og hvad det gør ved vores forestillinger om det gode familieliv og de bånd familiemedlemmer har til hinanden.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.