Kortfilmspakke: Nordiske film

Instruktør: Christian Zetterberg, Vigdis Nielsen, Teppo Airaksinen, Þórey Mjallhvít H.Ómarsdóttir
År: 2020,
Varighed: 57 min.

Tags

BUSTER præsenterer fire nordiske kortfilm fra henholdsvis Island, Finland, Norge og Sverige. 

Shower Boys / Instr. Christian Zetterberg / Sverige / 2020 / 8 min
Filmen handler om vennerne Viggo og Noel der går hjem efter en heftig floorball-træning og udfordre hinanden i maskulinitet og grænser. En god leg imellem drengene ender i noget der rejser en masse spørgsmål. 

Aquaphobia / Instr. Vigdis Nielsen / Norge / 2020 / 17 min
Vilja på 11 år må stå op for sig selv og udfordrer de piger fra landsbyen der mobber hende. Hun vil vise sin morfar og sig selv at hun ikke står tilbage for noget. En film om at vise hvem man er.

The Stick / Instr. Teppo Airaksinen / Finland / 2020 / 11 min
I denne finske kortfilm møder vi Ava, hun har kun et ønske: at få en hund! Imens falder hendes forældres ægteskab fra hinanden. 

Beast Slayer / Instr. Þórey Mjallhvít H.Ómarsdóttir / Island / 2020 / 5 min
Vi er i Island i 2038 og en naturkatastrofe har ødelagt alt! Op af den sprængte jord kommer væsner fra sagaernes og eventyrernes verden som den unge Ormhildur må stå ansigt til ansigt med, hvis hun vil redde dagen.

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdoms publikummet til biograf rummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Dato:

28. september 2021

Tidspunkt:

10:30 - 11:27

Sted / biograf

Empire Bio
Guldbergsgade 29F
København N, 2200 Danmark

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige

Andre visninger

07/10/2021 - 10:00

Klassetrin:
Mellemtrin

Fag: dansk

Sprog: Med danske undertekster

Land(e): Finland, Island, Norge, Sverige

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om eventyrgenren med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Eventyret er en af vores helt grundlæggende fortælleformer som binder os sammen fra generation til generation. Men hvordan ser eventyret ud i dag? Og hvordan ser det ud, når det tager et spring ind i filmens verden? Vi har udvalgt en række sprudlende, sære og sanserige eventyr anno 2021. Som genren gør bedst, tematiserer filmene vigtige temaer som ‘godhed’ og ‘ondskab’, ‘venskab’ og ‘anderledeshed’. Samtidig giver udgør de gode og enkle eksempler til at lære om karakterer, handlingsforløb og forskellige modaliteter. De fantasifulde plots og farverige fortællinger lægger op til selv at prøve kræfter med fortællekunsten i klassen – og netop det kan I med vores tilknyttede undervisningsforløb, hvor vi skruer op for kreativt arbejde med eventyrets byggesten.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken EVENTYR.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om nordisk sprog og kultur, med udgangspunkt i filmen.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster tager hele norden rundt med film fra både Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Førøerne. Der er film til både indskoling, mellemtrin og udskoling. Filmene er oplagte til at dykke ned i de spændende sprog, der ligger så tæt på og dog så langt væk fra dansk – men også at få indblik ind i vores nabolandes samfund og de liv der leves her. Brug filmene til at høre sprogenes forskellige melodi og til at teste jeres viden på nordens sammenviklede historie – og for at se alle de gode film, der produceres her i norden.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om NORDISKE SPROG.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.