Kortfilmspakke: Klima og ulighed

Instruktør: Nina Constable, Eileen Cabiling
År: 2020, 2021,
Varighed: 66 min.

Tags

Overalt på kloden presser klimaforandringer vores leveforhold, men de voldsomme konsekvenser rammer verdens fattige lande hårdest – bl.a. fordi arbejde med bæredygtighed og omlægning af hverdagen ikke er omkostningsfrit! De to film i denne kortfilmspakke belyser i konkret og nærværende form, hvordan den økonomiske ulighed i verden har en afgørende betydning for hvordan klimakrisen håndteres og menneskeliggør problemstillingen.

Beavers without Borders / Instr. Nina Constable / Storbritannien / 2020 / 17 min
Mød en gruppe frivillige der arbejder med at genudsætte bævere i det sydvestlige England. De håber på at genskabe de landskaber der skal kunne rumme de øgede nedbørsmængder i England.

Basurero / Instr. Eileen Cabiling / Fillipinerne, USA / 2021 / 19 min
Fiskeren Bong fra Filippinerne står over for et paradoksalt og desperat jobskifte. Der er nemlig ikke flere fisk i bugten hvor han bor, men han er nød til at skaffe penge til sin familie.

EVENT: Vi glæder os til at byde de seje aktivister fra Collective Against Environmental Racism velkommen. Efter visningen vil de introducere os for begrebet klimaretfærdighed og hjælpe os med at sætte klimakrise og klimapolitik i relation til ulighed i det globale samfund.

Date:

29. September 2021

Time:

9:30 - 10:36

Venue

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE
Med BUSTERs undervisningsmateriale kan eleverne lære om natur, biodiversitet, klimaforandring og bæredygtighed med udgangspunkt i filmene.


UNDERVISNINGSMATERIALE
Her finder I en række stærke og meget aktuelle film, som på vidt forskellige måder viser os, hvor vigtigt det er at værne om klodens mangfoldighed af planter og dyr. Vi kommer rundt på kloden i vild natur, vi ser eksempler på, hvor galt det kan gå, når mennesket blander sig i naturens skrøbelige økosystemer, og vi møder ildsjæle der kæmper på naturens side. I vil støde på nogle af de svære dilemmaer og få mulighed for at udfolde dem i det tilknyttede undervisningsmateriale, hvor der for de yngste også vil være mulighed for selv at tage forskerhatten på og arbejde med videnskabelige undersøgelser og kreativ formidling af menneske og natur.


Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.