Kortfilmspakke: Klima og ulighed

Instruktør: Nina Constable, Eileen Cabiling,
År: 2020, 2021,
Varighed: 66 min.

Tags

Overalt på kloden presser klimaforandringer vores leveforhold, men de voldsomme konsekvenser rammer verdens fattige lande hårdest – bl.a. fordi arbejde med bæredygtighed og omlægning af hverdagen ikke er omkostningsfrit! De to film i denne kortfilmspakke belyser i konkret og nærværende form, hvordan den økonomiske ulighed i verden har en afgørende betydning for hvordan klimakrisen håndteres og menneskeliggør problemstillingen.

Beavers without Borders / Instr. Nina Constable / Storbritannien / 2020 / 17 min
Mød en gruppe frivillige der arbejder med at genudsætte bævere i det sydvestlige England. De håber på at genskabe de landskaber der skal kunne rumme de øgede nedbørsmængder i England.

Basurero / Instr. Eileen Cabiling / Fillipinerne, USA / 2021 / 19 min
Fiskeren Bong fra Filippinerne står over for et paradoksalt og desperat jobskifte. Der er nemlig ikke flere fisk i bugten hvor han bor, men han er nød til at skaffe penge til sin familie.

EVENT: BUSTER er meget mere end film. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdoms publikummet til biograf rummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming.

Dato:

29. september

Tidspunkt:

9:30 - 10:36

Sted / biograf

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billet: Kortfilmspakke - Klima og ulighed (29/09/21)
DKK 17,00
336 ledige billetter

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE
Med BUSTERs undervisningsmateriale kan eleverne lære om natur, biodiversitet, klimaforandring og bæredygtighed med udgangspunkt i filmene.


UNDERVISNINGSMATERIALE
Her finder I en række stærke og meget aktuelle film, som på vidt forskellige måder viser os, hvor vigtigt det er at værne om klodens mangfoldighed af planter og dyr. Vi kommer rundt på kloden i vild natur, vi ser eksempler på, hvor galt det kan gå, når mennesket blander sig i naturens skrøbelige økosystemer, og vi møder ildsjæle der kæmper på naturens side. I vil støde på nogle af de svære dilemmaer og få mulighed for at udfolde dem i det tilknyttede undervisningsmateriale, hvor der for de yngste også vil være mulighed for selv at tage forskerhatten på og arbejde med videnskabelige undersøgelser og kreativ formidling af menneske og natur.


Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.Lignende film