Kortfilmspakke: Følelser 1

Instruktør: Hugo de Faucompret, Jose Prats, Alvaro Robles, Kim Hagen, Lara Aerts
År: 2021, 2020,
Varighed: 69 min.

Tags

Kroppen er fuld af følelser. Glæde. Vrede. Frygt. Spænding. Undren. Buster har sat tre lysende positive film sammen i et lille kortfilm program, der er fulde af følelser.

Mor er øsende regn / Hugo de Faucompret / Frankrig / 2021 / 27 min
Jane bliver sendt ud på landet til sin mormor, fordi hendes mor har fået en depression. Hos mormor træder Jane ind i en besynderlig verden hvor hun opdager, at hun kan alt muligt hun ikke troede hun kunne, og hun ender med at inspirere sin mor til at komme tilbage til livet.

Paraplyer / Jose Prats, Alvaro Robles / Frankrig, Spanien / 2020 / 12 min
I en lille by hvor det altid regner, bruger Kyna sine dage på at lege under sin fars paraplyagtige skæg – hun er altid beskyttet og bliver aldrig våd af regnen. Pludselig en dag bliver hunden Nana væk, og Kyna må stå ansigt til ansigt med det som hun frygter allermest: regnen!

Lille frø / Kim Hagen / Danmark / 2020 / 8 min
En animationsfilm baseret på Jakob Martins Strids bog. Lille frø gør tingene på sin helt egen måde, både vildt og sommetider lidt farligt. Selv den gamle kloge Guru i Himalayas bjerg kan ikke helt følge med. Det er svært at være anderledes, men heldigvis er der kærlighed nok i verden til Lille Frø.

Girlsboysmix / Lara Aeerts / Holland / 2020 / 7 min
Wen er intersex – det betyder at hun hverken er dreng eller pige, eller måske at hun både dreng og pige. Hun er glad for at hun selv må bestemme, men også træt af at der er så mange der ikke forstår. I denne korte dokumentarfilm fortæller hun selv sin historie.

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2021 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Date:

28. September 2021

Time:

9:30 - 10:39

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her

Klassetrin:
Indskoling

Fag: dansk

Sprog: Med dansk tale

Land(e): Danmark, Frankrig, Holland, Spanien

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne undersøge livet i en familie med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster er vild med familier i alle mulige former, farver og størrelser. Vi har samlet en række film, der på den ene eller den anden måde tager udgangspunkt i familielivet. Filmene er en en oplagt mulighed for at analysere film, hvor familien er omdrejningspunktet. Hvilke spændende fortællinger kommer der ud af det? Og hvad er filmenes budskaber om familien faktisk? Måske lærer eleverne noget nyt om, hvordan andre familier kan se ud og leve deres liv, og får tænkt over, hvilke familieformer vi er vante og uvante med at støde på i film og tv, og hvad det gør ved vores forestillinger om det gode familieliv og de bånd familiemedlemmer har til hinanden.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.