Kortfilmspakke: FN’s Verdensmål

Instruktør: Patrick Bresnan, Corina Schwingruber Ilic, Dekel Berenson, Antshi von Moos, Guille Isa, Angello Faccini, Puk Grasten,
År: 2017, 2018, 2019,
Varighed: 79 min.

Tags

Odense International Film Festival har sammensat en pakke med seks kortfilm, der er vidt forskellige, men som alle berører FN’s Verdensmål. Filmene tager udgangspunkt i flere forskellige mål, og vi kommer omkring både fattigdom, bæredygtighed, uddannelse, forbrug, ligestilling og meget mere.

The Rabbit Hunt / Instr. Patrick Bresnan / USA / 2017 / 13 min
17-årige Chris og hans familie jager vilde kaniner i udkanten af nogle af de største industrielle sukkermarker i USA, de er kun væbnet med hænder og kæppe.

All Inclusive / Instr. Corina Schwingruber Ilic / Schweiz / 2018 / 10 min
Krydstogtsskibet kværner løs for tilfredse gæster og samtidig trækker det spor af ødelæggelse i sit kølvand! 

Ashmina / Instr. Dekel Berenson / Storbritannien, Nepal / 2018 / 16 min
Pokhara i Nepal tiltrækker paraglidingturister fra hele verden. Ashmina på 13 år hjælper sin familie ved at arbejde på landingspladserne i stedet for at gå i skole.

Brother, move on / Instr. Antshi von Moos / Schweiz / 2018 / 9 min
Geeta er en af de eneste kvindelige taxachauffører i Indien – ét lift ad gangen gør hun byen til et tryggere sted for hendes kønsfæller.

Dulce / Instr. Guille Isa, Angello Faccini / USA / 2018 / 11 min
Dulces vandskræk kan sætte hendes liv på spil, for hun bor på Columbias Stillehavskyst hvor alle lever af havet og på havets nåde.

Hvis der var krig i Norden / Instr. Puk Grasten / Danmark / 2019 / 5 min
Danmark i en dystopisk fremtid – og vi er i krig!

 

EVENT: BUSTER er meget mere end film. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdoms publikummet til biograf rummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming.

Dato:

6. oktober

Tidspunkt:

10:00 - 11:19

Sted / biograf

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billet: Kortfilmspakke - FNs Verdensmål (06/10/21)
DKK 17,00
320 ledige billetter

Andre visninger

01/10/2021 - 10:00

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE
Med BUSTERs undervisningsmateriale kan eleverne lære om natur, biodiversitet, klimaforandring og bæredygtighed med udgangspunkt i filmene.


UNDERVISNINGSMATERIALE
Her finder I en række stærke og meget aktuelle film, som på vidt forskellige måder viser os, hvor vigtigt det er at værne om klodens mangfoldighed af planter og dyr. Vi kommer rundt på kloden i vild natur, vi ser eksempler på, hvor galt det kan gå, når mennesket blander sig i naturens skrøbelige økosystemer, og vi møder ildsjæle der kæmper på naturens side. I vil støde på nogle af de svære dilemmaer og få mulighed for at udfolde dem i det tilknyttede undervisningsmateriale, hvor der for de yngste også vil være mulighed for selv at tage forskerhatten på og arbejde med videnskabelige undersøgelser og kreativ formidling af menneske og natur.


Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.Lignende film