Kortfilmspakke: FN’s Verdensmål

Instruktør: Patrick Bresnan, Corina Schwingruber Ilic, Dekel Berenson, Antshi von Moos, Guille Isa, Angello Faccini, Puk Grasten
År: 2017, 2018, 2019,
Varighed: 79 min.

Tags

Odense International Film Festival har sammensat en pakke med seks kortfilm, der er vidt forskellige, men som alle berører FN’s Verdensmål. Filmene tager udgangspunkt i flere forskellige mål, og vi kommer omkring både fattigdom, bæredygtighed, uddannelse, forbrug, ligestilling og meget mere.

The Rabbit Hunt / Instr. Patrick Bresnan / USA / 2017 / 13 min
17-årige Chris og hans familie jager vilde kaniner i udkanten af nogle af de største industrielle sukkermarker i USA, de er kun væbnet med hænder og kæppe.

All Inclusive / Instr. Corina Schwingruber Ilic / Schweiz / 2018 / 10 min
Krydstogtsskibet kværner løs for tilfredse gæster og samtidig trækker det spor af ødelæggelse i sit kølvand! 

Ashmina / Instr. Dekel Berenson / Storbritannien, Nepal / 2018 / 16 min
Pokhara i Nepal tiltrækker paraglidingturister fra hele verden. Ashmina på 13 år hjælper sin familie ved at arbejde på landingspladserne i stedet for at gå i skole.

Brother, move on / Instr. Antshi von Moos / Schweiz / 2018 / 9 min
Geeta er en af de eneste kvindelige taxachauffører i Indien – ét lift ad gangen gør hun byen til et tryggere sted for hendes kønsfæller.

Dulce / Instr. Guille Isa, Angello Faccini / USA / 2018 / 11 min
Dulces vandskræk kan sætte hendes liv på spil, for hun bor på Columbias Stillehavskyst hvor alle lever af havet og på havets nåde.

Hvis der var krig i Norden / Instr. Puk Grasten / Danmark / 2019 / 5 min
Danmark i en dystopisk fremtid – og vi er i krig!

Date:

1. October 2021

Time:

10:00 - 11:19

Venue

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Andre visninger

06/10/2021 - 10:00

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med dette materiale kan eleverne lære om FN’s 17 verdensmål og giver et globalt perspektiv på disse mål.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
FN's 17 verdensmål spiller en stor og vigtig rolle i vores verden, og målene er vigtige at have på dagsorden – også i klasselokalet. Filmene i denne pakke kommer ind på mange forskellige af de 17 mål, og de tager os med til nye og ukendte steder for at bringe viden, udsyn og indsigt fra den jord, som vi alle er en del af. Verden ligger mere end nogensinde før åben for vores fødder, og når man skal lære at navigere i den, kan det være vigtigt at vide, hvor man selv står, og samtidig kende det omkringliggende landskab, for ikke at fare vild. Hvis man vil være en del af verden, må man lære den at kende. Film i det korte format er særligt velegnede til undervisning, de er små indblik i den ellers store verden. Vi håber, at denne pakke vil berøre, berige og bevæge, og ikke mindst sætte tanker og samtaler i gang blandt de unge.

Undervisningsmaterialet “Verdensmålene: Kort Fortalt” er udviklet af OFF – Odense International Film Festival i forbindelse med Det Danske Filminstituts initiativ “Med Skolen i Biografen” og med støtte fra Kulturregion Fyn.


https://filmfestival.dk/med-skolen-i-biografen/

TIPS TIL LÆRERNE
Med BUSTERs undervisningsmateriale kan eleverne lære om natur, biodiversitet, klimaforandring og bæredygtighed med udgangspunkt i filmene.


UNDERVISNINGSMATERIALE
Her finder I en række stærke og meget aktuelle film, som på vidt forskellige måder viser os, hvor vigtigt det er at værne om klodens mangfoldighed af planter og dyr. Vi kommer rundt på kloden i vild natur, vi ser eksempler på, hvor galt det kan gå, når mennesket blander sig i naturens skrøbelige økosystemer, og vi møder ildsjæle der kæmper på naturens side. I vil støde på nogle af de svære dilemmaer og få mulighed for at udfolde dem i det tilknyttede undervisningsmateriale, hvor der for de yngste også vil være mulighed for selv at tage forskerhatten på og arbejde med videnskabelige undersøgelser og kreativ formidling af menneske og natur.


Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.